VIST UT: Det var John O'Shea som felte Radamel Falcao og sørget for straffe imot, men dommer Roger East viste ut lagkamerat Wes Brown. Foto:
Action Images via Reuters / Carl Recine
VIST UT: Det var John O'Shea som felte Radamel Falcao og sørget for straffe imot, men dommer Roger East viste ut lagkamerat Wes Brown. Foto: Action Images via Reuters / Carl RecineVis mer

Da Falcao ble tatt og fikk straffespark, viste dommeren ut feil spiller

Rooney-dobbel i United-seier.

• Manchester United - Sunderland 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Med seier mot Sunderland kunne United røve Arsenal for tredjeplassen på tabellen - iallfall for en liten stund.

Det klarte de også, men det måtte et straffespark til før det løsnet. Radamel Falcao ble felt av John O'Shea i feltet, men dommeren klarte å vise ut lagkamerat Wes Brown.

Fra straffemerket satte Rooney inn målet som sendte United i føringen. Fem minutter før slutt doblet han ledelsen.

United presset Allerede etter tre minutter hadde United sjansen til å ta ledelsen da Wayne Rooney fikk stå umarkert i feltet på en corner. Spissen headet ballen utenfor.

Før Sunderland i andre enden hadde sjansen til å ta føringen da Wickham fikk gå i mange meter, før han skjøt utenfor 16-meteren. De Gea fikk kastet seg og reddet til hjørnespark.

Det var United som styrte. Hjemmelaget hadde en dobbeltsjanse der de var uhyre nære ved å ta ledelsen, da Di Maria la inn i feltet. Rojo rakk først ikke fram, før ballen ble klarert ut til Young ved 16-meteren, som skjøt utenfor.

Etter en snau halvtime la Valencia inn til Young, som avsluttet via en Southampton-spiller og i tverrliggeren. På returen fikk ikke Rooney kontroll. Målløst til pause.

Straffe og rødt kort I andre omgang roet tempoet seg betraktelig. Det mest spennende etter 60 spilte minutter var en suser fra Januzaj som hadde gått over mål.

Etter 65 minutter skulle imidlertid United endelig få hull på byllen. John O'Shea rev Radamel Falcao i bakken i feltet, hvorpå lagkamerat Wes Brown (!) fikk et rødt kort. United fikk også straffespark.

STRAFFESCORING: Wayne Rooney. Foto: 
Reuters / Phil Noble
STRAFFESCORING: Wayne Rooney. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer

Fra ellevemetersmerket var Wayne Rooney sikker.

Fem minutter før slutt sørget Rooney for at United kunne doble ledelsen. Januzaj prøvde seg først fra skrått hold, før Rooney kunne stange returen i mål.

- Fenomenalt Ett minutt på overtid satte Ander Herrera ballen i mål, men linjedommeren vinket av for offside. Helt korrekt.

- Det er fenomenalt å score, men de tre poengene var det viktigste. Vi fortjente tre poeng. Vi visste Sunderland ville være skarpe. De forsvarte seg godt, men vi var tålmodige. Det var godt spilt, sier Wayne Rooney til BBC.

- Vi fikk mer plass da de ble redusert til 10 mann, men vi skulle ledet før det, sier Rooney.