JUBLET: Veronika Velez Zuzulova jubler etter målgang i den andre omgangen av kvinnenes slalåm. Dessverre for henne holdt det ikke helt til medalje, men tiden hennes i den andre omgangen var det ingen som klarte å matche. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
JUBLET: Veronika Velez Zuzulova jubler etter målgang i den andre omgangen av kvinnenes slalåm. Dessverre for henne holdt det ikke helt til medalje, men tiden hennes i den andre omgangen var det ingen som klarte å matche. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Da faren satte løypa for henne kjørte hun raskest av alle

- Jeg var så sikker ...

BEAVER CREEK (Dagbladet): Mikaela Shiffrin sto imot presset og tok slalåm-gullet på hjemmebane i Beaver Creek sent lørdag kveld.

Men raskest av alle i den andre omgangen var Veronika Velez Zuzulova.

30-åringen fra Slovakia noterte seg for tiden 48,17 - noe bare Frida Hansdotter fra Sverige og Shiffrin var i nærheten av å matche.

Selv om det ble med den sure fjerdeplassen for slovaken, er det én mann som skal ha mye av æren for kanontiden hun leverte i den andre omgangen.

Faren hennes.

Timotej Zuzula er nemlig ikke bare faren til Zuzulova, han er også treneren hennes. Og i går kveld var det han som hadde ansvaret for å sette løypa i den andre omgangen. Den muligheten grep hun altså med begge hender, men det holdt bare nesten.

Det ville likevel vært en stor overraskelse om 30-åringen skulle fått medalje. Sist gang hun var på pallen i slalåm var for over to år siden da hun vant romjulsrennet i østerrikske Semmering.

Hun sa også etter rennet at hun var helt sikker på at Shiffrin kom til å dytte henne ned fra pallen da den 19 år gamle amerikanske jenta var siste startende.

- Jeg tok ryggsekken min og var klar til å gå. Jeg var så sikker på at hun kom til å klare det, sa hun.

I kveld avsluttes mesterskapet med slalåm for gutta. Den første omgangen starter klokka 18.15.