Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Forsberg så alt blodet, fryktet han at det var ille

Kristian Forsberg (31) fikk hockeyskøyta til den svenske kapteinen i nesa.

BLODET RANT: Kristian Forsberg fikk hjelp til å stanse blodet som rant fra nesa etter det dype kuttet han fikk i nesa. Han måtte sy flere sting, men kom tilbake på isen i tredje periode. Foto: Larry W. Smith/EPA/Scanpix NTB
BLODET RANT: Kristian Forsberg fikk hjelp til å stanse blodet som rant fra nesa etter det dype kuttet han fikk i nesa. Han måtte sy flere sting, men kom tilbake på isen i tredje periode. Foto: Larry W. Smith/EPA/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Sverige 0-4.

GANGNEUNG (Dagbladet): Etter å ha blitt herjet med av Sverige i første periode, så brettet de norske gutta opp ermene og gikk tøffere til verks mot Sverige i OL-kampen i ishockey.

14 minutter ut i midtperioden havnet Kristian Forsberg i kamp om pucken i rundvantet, og endte med å få skøyta til den svenske landslagskapteinen Joel Lundqvist i nesa.

Blødende gled han av isen og inn til lege for å få sydd det dype kuttet. Umiddelbart ble den norske løperen bekymret da han så blodet fosse fra nesa.

- Når man ser at det er så mye blod, så tenker man fort at det er ille, men heldigvis gikk det bra. En koreansk lege fikk sydd nesa sammen igjen. Jeg skjønte ikke så mye av hva han sa, men forsto at det dreide seg om et dypt kutt, sier Kristian Forsberg til Dagbladet.

- Feilaktig utvisning

Han var inne hos legen i hele pausen mellom andre og tredje periode, men kom tilbake på isen og spilte sisteperioden med sting og bedøvelse i nesa.

AV BANEN: Kristian Forsberg på vei av isen for å få sydd flere sting i nesa etter situasjonen med den svenske landslagskapteinen Joel Lundquist. Lagkameratene følger bekymret med. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB Scanpix
AV BANEN: Kristian Forsberg på vei av isen for å få sydd flere sting i nesa etter situasjonen med den svenske landslagskapteinen Joel Lundquist. Lagkameratene følger bekymret med. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ingen av de fire dommerne, to fra Russland, Sveits og USA fikk med seg at det var en hockeyskøyte nordmannen fikk i nesa. De dømte i stedet fire minutters utvisning (2+2 minutter) til Joel Lundqvist for høy kølle.

- Dommerne tenkte sikkert at det var en høy kølle siden de så at det var blod, men det var en feilaktig utvisning av Lundqvist, sier Forsberg.

Selv om det gikk hardt utover Forsberg, så gjorde dommerfeilen at Norge unnslapp to minutter med to spillere mindre på isen. Steffen Thoresen (slag på skøyta) og Kristian Forsberg (krysstakling) fikk nemlig begge to minutter utvisning i samme brudulje - og dermed utlignet det de fire minuttene til Lundqvist.

- Frustrerende

Den svenske kapteinen var da også oppgitt over utvisningen da han snakket med Dagbladet etter kampen.

​- Det skjedde på et viktig tidspunkt i kampen. Norge fikk to utvisninger, men så fikk jeg feilaktig fire. Vi kunne ha avgjort kampen i overtall om dommerne hadde dømt korrekt der.

Han skjønte ingen ting da dommeren sendte han i utvisningsboksen.

- Jeg oppfattet ikke engang at jeg traff Forsberg. Jeg gikk for å bytte da det ble stopp i spillet, og så kom dommerne etter en stund og sa at jeg fikk fire minutter for høy kølle. Det er frustrerende at ingen av de fire dommerne sa hva som skjedde, sier Lundqvist.

- Kan gå riktig ille

Svensken var uansett glad for å se Forsberg tilbake på isen i tredje periode.

- Heldigvis gikk det bra med han. Det kan gå riktig ille om man får en skøyte i ansiktet. Det var godt å se at han kom tilbake i kampen etter den hendelsen.

Dommerne brukte ikke videodømming for å avklare den situasjonen, mens det var nettopp videodømming som førte til at den norske 1-2-reduseringen ble annullert for at Mathis Olimb rygget inn i den svenske målvakten Viktor Fasth.

Reglene tilsier at de bare får bruke videobevis i målsituasjoner.

- Tre Kronor går alltid for gull

Den svenske kapteinen var naturligvis fornøyd med seieren. Selv om Norge var bra med i kampen i både andre- og tredje periode, så er 4-0 seier solide tall.

- Tre Kronor har alltid ambisjon om å vinne, men vi vet at det er en lang vei dit. Det blir tøft, men vi kan ikke ha noen annen målsetting enn gull, sier Joel Lundqvist.

Etter en førsteperiode hvor de kjørte fullstendig over Norge, og burde ha ledet mer enn 2-0 etter skuddstatistiken 14-1 - så hevet Norge seg flere hakk. I både andre og tredje periode var Norge med på notene, men kom ikke nærmere nettkjenning enn en annullert scoring av Ken Andre Olimb på stillingen 0-2 i tredje periode.

Da falt de norske gutta litt sammen, og Sverige putta kjapt på 3-0 og 4-0.

- Vi gjorde en kanon førsteperiode, men kom litt på hæla da Norge hevet seg. Når vi senker oss noen hakk og Norge hever seg, så blir det jevnt. Mer skiller det mellom lagene, sier Tre Kronor-kaptein Joel Lundqvist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!