Da fotballspilleren hetset «Bibi», svarte klubben med en spesiell straff

- Sånn gjør Fortuna det når en ung spiller gjør en feil.

HETSET: Kerem Demirbay lirte av seg noen ukloke ord mot dommer Bibiana Steinhaus på vei til garderoben - noe han fikk angre på i etterkant.  Foto: NTB Scanpix
HETSET: Kerem Demirbay lirte av seg noen ukloke ord mot dommer Bibiana Steinhaus på vei til garderoben - noe han fikk angre på i etterkant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fortuna Düsseldorf-spilleren Kerem Demirbay kommer til å huske at man ikke skal hetse en kvinnelig dommer.

I kampen borte mot FSV Frankfurt i andre Bundesliga forrige søndag fikk Demirbay sitt andre gule kort i kampen, og måtte finne seg i å ta en tidlig dusj.

Sjikanerte dommeren På vei ut fikk dommer Bibiana «Bibi» Steinhaus beskjed fra spilleren om at han mente at «kvinner har ikke noe i fotballen å gjøre», skriver BBC.

Sjikaneringen av Tysklands fremste kvinnelige fotballdommer ble ikke godt tatt imot av det tyske fotballforbundet - som svarte med å gi Kerem Demirbay fire kampers karantene.

Dermed må han stå over fem kamper, siden han også må sone for det røde kortet.

- Jeg er veldig lei meg for det jeg sa til Steinhaus. Jeg burde aldri ha sagt den setninga, og det reflekterer ikke hva jeg mener om kvinner, beklager fotballspilleren.

Måtte dømme jentekamp Men Fortuna Düsseldorf mente at karantenen fra forbundet og beklagelsen ikke var nok straff for den tyrkiske spilleren, og ga ham derfor en egen straff:

Å være dommer i en kamp mellom to jentelag.

STRAFF: I tillegg til at Kerem Demirbay må stå over fem kamper for Fortuna Düsseldorf, måtte han også finne seg i å være dommer for to jentelag. Foto: NTB Scanpix
STRAFF: I tillegg til at Kerem Demirbay må stå over fem kamper for Fortuna Düsseldorf, måtte han også finne seg i å være dommer for to jentelag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Sånn gjør Fortuna det når en ung spiller gjør en feil, skriver klubben på sine Facebook-sider - vedlagt en bildeserie fra da Demirbay stilte som dommer mellom jentelagene.

Dommer Bibiana Steinhaus har havnet i rampelyset flere ganger i sin gjerning som fotballdommer. I 2010 var Hertha Berlin-spiller Peter Niemeyer uheldig da han skulle gi dommeren et klapp på skuldra - og endte opp med å klappe Steinhaus et helt annet sted.

Mens i fjor ble det mye styr da Pep Guardiola hadde mye han skulle si til henne mens hun var fjerdedommer i oppgjøret mellom Bayern München og Borussia Mönchengladbach.

Det fikk tidligere tyske toppdommere til å si at de mente det hele så ut som om Guardiola forsøkte å be Steinhaus ut på date.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer