Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brandi Chastains portrett i Hall of Fame

Da fotballstjerna ble hedret, kjente selv ikke ektemannen henne igjen

Husker du Ronaldo-bysten? Da Brandi Chastain ble hyllet med en plass i Hall of Fame, var det med en plakett som nå latterliggjøres.

HYLLET: Brandi Chastain fikk en plass i idrettens Hall of Fame i California denne uka. Det var bare ett problem... Foto: AP Photo/Nick Ut
HYLLET: Brandi Chastain fikk en plass i idrettens Hall of Fame i California denne uka. Det var bare ett problem... Foto: AP Photo/Nick Ut Vis mer

Den amerikanske fotballstjerna Brandi Chastain (49) fikk tirsdag sitt navn innlemmet i Bay Area Sports Hall of Fame i California i USA.

Chastain, som har 192 kamper for det amerikanske landslaget, var en av de viktigste spillerne under USAs storhetstid i kvinnefotballen. Hun har to OL- og VM-gull, og scoret på det avgjørende straffesparket i VM i 1999.

Da hun tirsdag fikk en plass i Hall of Fame, spredte bildet av Chastain sammen med selve beviset seg verden rundt. Årsaken er at portrettet slett ikke ligner på Chastain, og kan sammenlignes med bysten Cristiano Ronaldo ble hedret med i fjor:

Rett og slett ikke særlig fin.

- Flaut

Det var den amerikanske journalisten Ann Killion som først postet et bilde av portrettet på sosiale medier.

- Brandi Chastain er en av de vakreste idrettsutøverne jeg har jobbet med. Dette er flaut. Det får Cristiano Ronaldos byste til å se perfekt ut, skriver hun på Twitter.

Ifølge San Jose Mercury, var Chastain selv relativt diplomatisk da hun ble bedt om å beskrive portrettet:

- Det er ikke det mest flatterende. Men det er fint, sa Chastain.

Men presidenten for Hall of Fame, Kevin O'Brien, sier til USA Today at plaketten skal endres.

- Det var ikke en god jobb av kunstneren. Vi skal gjøre en bedre jobb denne gangen, sier han.

Ektemannen forvirret

Til og med Chastain ektemann, Jerry Smith, var forvirret.

- Det er virkelig ikke flatterende. Jeg gikk inn dit og prøvde å finne ut hvilken som var Brandis. Jeg så navnet hennes til slutt, og tenkte bare «herregud». Det ligner ikke særlig på henne, sier han til Fox KTVU.

Chastain selv legger til:

- Nei, jeg føler ikke det var et perfekt portrett. Men jeg er ikke noen kunstner. Jeg vet ikke hvor vanskelig det er å lage slike ting.

Portrettet går nå altså sin gang på sosiale medier, der den stort sett får ganske sterk kritikk - og naturligvis sammenlignes med den etter hvert berømte Ronaldo-bysten, som også fikk ekstremt mye kritikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media