- Da Glimt ringte, tenkte jeg «yes!»

«Bruttern» har fått jobbe i fred med sitt Bodø/Glimt. Det har gitt resultater.

(Dagbladet.no): Overraskelseslaget Bodø/Glimt fortsetter å imponere. I går ble hardt prøvede Lillestrøm sendt hjem til Romerike med skinnmager fangst i bagasjen. Og med dét krøp nordlendingene opp til sølvplass på tabellen.

I førerhuset på Glimt-skuta finner du en sindig trønder ved navn Kåre Ingebrigtsen.

- Vi er et godt fotballag. De gode kampene og det gode spillet så langt viser at det vi jobber med faktisk fungerer, sier Kåre Ingebrigtsen om bakgrunnen for suksessen etter ni kamper av årets Tippeliga.

Fred og ro

Før sesongen fikk Kåre Ingebrigtsen stort sett jobbe i fred. Forventningspresset var ikke-eksisterende. Det fikk Ingebrigtsen for alvor merke da Glimt ankom fotballferieøya La Manga i vinter.

- Alle journalistene hadde reist hjem da vi kom, smiler Kåre Ingebrigtsen.

Bruttern ble på ingen måte fornærmet over det fraværende medieoppbudet, ei heller over den unisone mangelen på tiltro til at Glimt skulle overleve i sin comeback-sesong i Tippeligaen.

- Det har egentlig passet oss bra, vi har fått jobbe i fred og ro, fortsetter Ingebrigtsen.

PEKER NESE TIL SKEPTIKERNE: Bodø/Glimt var nederlagsdømt i media og blant eksperter, men med 2. plass etter ni serierunder har Kåre Ingebrigtsen overgått alle forventninger. Foto: SCANPIX
PEKER NESE TIL SKEPTIKERNE: Bodø/Glimt var nederlagsdømt i media og blant eksperter, men med 2. plass etter ni serierunder har Kåre Ingebrigtsen overgått alle forventninger. Foto: SCANPIX Vis mer

«Yes!»

Merittert som fotballspiller. Et nokså ubeskrevet blad som trener. To år i Rosenborg, ett år i Strindheim og ett år i Ranheim. Fire års trenererfaring til tross, Kåre Ingebrigtsen har så langt gjort ekspertisens dystre spådommer grundig til skamme. Trenerferskingen var ikke i tvil da Bodø/Glimt tok kontakt i fjor høst.

- Da Bodø/Glimt ringte, tenkte jeg «yes!» med en gang. Glimt står for en type fotball som jeg liker. Dessuten ligger det mye tradisjon i veggene på Aspmyra, sier Kåre Ingebrigtsen.

Etter drøye seks måneder i jobben angrer ikke Ingebrigtsen på at han valgte å ta sjansen.

- Jeg trives utrolig godt i klubben. Absolutt alle i klubben står på for at Glimt skal lykkes. Vi vet at vi må jobbe knallhardt hver dag. Det være seg spillere, ledelse, støtteapparat eller markedsavdeling, sier Ingebrigtsen.

- Da Glimt ringte, tenkte jeg «yes!»
- Da Glimt ringte, tenkte jeg «yes!»