Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Minitouren på Lillehammer

Da Golberg ble stående igjen på streken, utnyttet Halfvarsson muligheten til å ta en historisk seier

Calle Halfvarsson vant foran Emil Iversen i den dramatiske sprintfinalen på Lillehammer.

VISTE STYRKE: Calle Halfvarsson er i storform og vant sprinten på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VISTE STYRKE: Calle Halfvarsson er i storform og vant sprinten på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): Forrige helgs sprintvinner Pål Golberg ble plutselig stående igjen på startstreken med ødelagt stav i finalen og ble frarøvet muligheten til å triumfere på hjemmebane. Formsterke Golberg, som hadde sett råsterk ut hele dagen, måtte irritert innse at seiersmuligheten glapp.

- Gi ham en stav, ropte SVT-ekspert Anders Blomquist.

Det utnyttet svenskene i sprinten på Lillehammer. Verdenscupleder Calle Halfvarsson ledet finalen fra start til mål og vant sin første verdenscupseier i sprint i karrieren.

Emil Iversen fulgte opp den sterke 2. plassen på 15-kilometeren i Kuusamo med en ny 2. plass i dag, mens Teodor Peterson sørget for enda et svensk innslag på pallen med sin 3. plass.

- Jeg er veldig fornøyd med dette. Jeg skulle bare vært litt nærmere Calle på oppløpet, sier Iversen til NRK.

IIvo Niskanen ble nr. 4 og seiler opp som en av de sterkeste sammenlagtkandidatene i minitouren sammen med Halfvarsson og Iversen. Petter Northug røk ut i semifinalen, mens Martin Johnsrud Sundby forsvant i kvartfinalen.

Krogh disket

Calle Halfvarsson vant prologen og samtlige av sine heat, men holdt på å bli disket i semifinalen etter en ukonvensjonell manøver. Men han og landsmannen Teodor Peterson tok seg videre fra heatet hvor Sergej Ustiugov, Eirik Brandsdal, Alex Harvey og Johannes Klæbo utgjorde resten.

Pål Golberg og Emil Iversen vant det andre semifinaleheatet og fikk med seg Iivo Niskanen og Emil Jönsson til finalen som «lucky losers». Petter Northug måtte gi tapt.

Finn-Haagen Krogh vant sitt kvartfinaleheat, men ble disket og var rasende etter målgang.

Sundby: - Formen er ikke spesielt bra

Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby møttes til en sjelden duell i det siste kvartfinaleheatet. Sundby satte i gang et voldsomt rykk i den siste bakken og fikk Northug med seg. Men der Northug spurtet seg videre til semifinale, stoppet det opp for Sundby, som røk ut i kvartfinalen.

- Formen er ikke spesielt bra. Jeg prøvde å rykke i siste bakken, men er ikke i nærheten av å være god nok til å få den luka jeg ville ha. Da blir det på hodet og ræva ut, sier Sundby til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!