Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superhelgen kvalt av varmen

Da gradestokken tippet 30 pluss trakk Toppserien inn i Telenor Arena. Ideen er ikke så dum som den høres ut

Målet var å gi kvinnefotballen drahjelp og trekke noen tusen tilskuere til Telenor Arena. I 30 varmegrader kom det (nesten) ingen.

GLISSENT: Det er ikke satsingen det er noe i veien med. Når det er 30 grader, er folk alle andre steder. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GLISSENT: Det er ikke satsingen det er noe i veien med. Når det er 30 grader, er folk alle andre steder. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

FORNEBU (Dagbladet): Ideen er god, gjennomføringsviljen strålende, men det hjelper ikke det når Oslo er varmest i Europa.

Skal du se fotball inne i 30 varmegrader må du enten være ekstremt interessert, familie, venn eller landslagstrener.

ALLE DE VAR var på plass denne lørdagen da kampoppsettet fortalte om Røa-Arna-Bjørnar, Kolbotn-Klepp og Stabæk-Sandviken. Pluss noen til. Men det er ikke nok. Det er synonymt med ingen i denne sammenhengen, der ideen var å friste noen tusen og gi Toppserien et lite løft. Og sånn sett er selvfølgelig Superhelgen 2018 en gedigen fiasko.

VARMT: Det er ikke satsingen det er noe i veien med. Her var det en "smørebuss" som kunne konkurrere med skilandslagets. Men det hjelper ikke det i 30 varmegrader. Da er folk alle andre steder. Foto: Morten Pedersen
VARMT: Det er ikke satsingen det er noe i veien med. Her var det en "smørebuss" som kunne konkurrere med skilandslagets. Men det hjelper ikke det i 30 varmegrader. Da er folk alle andre steder. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Evner du å se ut over det naturlige, at folk velger alt annet enn kvinnefotball når våren er blitt sommer og roper på båtliv, bading, grilling, rosévin og kalde pils, gir du konseptet en sjanse.

FOR DET ER ikke tanken og initiativet det er noe galt med. Det holder vann. Nei, det er været som er problemet. Eller tidspunktet om du vil, den siste helga i mai.

Selv om du må være værgud for å kunne spå det høytrykket som gleder oss nå er det jo gode muligheter for at været/temperaturen er bra på denne tida av året.

DEN FØRSTE UKA i mai ble Superfinalen mellom Rosenborg og Lillestrøm utsatt fordi Åråsen, som hadde vært strålende i slutten av februar, hadde fått permafrost. Det vedvarte gjennom årets siste vintermåned og var den største årsaken til at publikumstallene sank drastisk i Eliteserien. Og denne helga er været for bra til på trekke folk til Toppseriens største satsing noensinne.

GOD STEMNING: Ungene koste seg og spilte tre mot tre i turnering utenfor Telenor Arena. Men det ble varmt det og. Foto: Morten Pedersen
GOD STEMNING: Ungene koste seg og spilte tre mot tre i turnering utenfor Telenor Arena. Men det ble varmt det og. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Er det ikke det ene, så er det det andre.

Og fotballen taper uansett.

MEN, SUPERHELGEN ER for bra til å skrotes, selv om været ødelegger alle gode intensjoner denne helgen. Den må bare flyttes i kalenderen. Det beste man kan gjøre, om Telenor Arena er ledig, er å skape en tradisjon gjennom å sparke Toppserien i gang med en superhelg. Eller legge den til høstmørket kommer.

Da snakker vi i slutten av mars eller begynnelsen av april, alternativt oktober.

Når det alltid vil være klima for innendørsfotball i Norge.

Da slipper man den risikoen det er å gamble med været.

Kan hende Superhelgen blir super etter hvert også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media