Da han hørte om terroren i Paris, ringte bekymret Rooney til lagkameratene sine

- Måtte sjekke at de hadde det bra.

(Dagbladet): Terrorangrepene i Paris har rystet en hel verden. Fredag kveld ble den franske hovedstaden utsatt for spredte terrorangrep, der 129 mennesker ble drept og et hundretall skadet.

Det gikk også av tre bomber i nærheten av Stade de France, der Tyskland og Frankrike møttes til en vennskapskamp i fotball - og de tyske landslagsspillerne overnattet på stadion, da de ikke følte seg trygge i byen.

Hjemme i England satt England- og Manchester United-kaptein Wayne Rooney og fikk med seg de forferdelige nyhetene fra Paris - der han visste at flere nåværende og tidligere lagkamerater befant seg i forbindelse med vennskapskampen.

Så bekymret for sine venner ble Wayne Rooney, at han umiddelbart ringte samtlige av dem for å forsikre seg om at de hadde det bra. Det sa den historiske landslagsspilleren på en pressekonferanse i dag, ifølge Daily Mail.

- Jeg snakket med alle de som spiller i Manchester United. Jeg måtte sjekke at de og familiene deres var trygge. Jeg kondolerte overfor dem, de var så nær det, sier Wayne Rooney.

Blant annet var hans nåværende medspillere i United, Bastian Schweinsteiger (Tyskland), Anthony Martial og Morgan Schneiderlin (begge Frankrike) i aksjon på Stade de France. I tillegg hans tidligere lagkamerater i Patrice Evra og Paul Pogba (begge Frankrike).

BEKYMRET: Wayne Rooney var bekymret for lagkameratene sine i Paris - blant annet Bastian Schweinsteiger (bildet).
BEKYMRET: Wayne Rooney var bekymret for lagkameratene sine i Paris - blant annet Bastian Schweinsteiger (bildet). Vis mer

- På vegne av spillerne: Vi vil gi våre kondolanser. Det er en trist tid nå, mange har mistet livet. Det er tøft for alle, inkludert oss, og vi må vise så stor respekt som vi kan, sier Wayne Rooney.

I morgen møtes de to fotballstorhetene til en vennskapskamp i England.

- Det blir tøft for de franske spillerne, men jeg er sikker på at det blir en sjanse til å gjøre landet sitt stolt. 

• Les også: Slik var natta på Stade de France: Unnamanøvre, telefonen fra Merkel og søvnløse timer

• Les også: Da tyskerne måtte sove over på stadion, viste de franske spillerne ekte kameratskap

TRAKK PÅ BANEN: Tilskuerne på Stade de France trakk inn på banen i minuttene etter terrorangrepet. Foto: Thomas Eisenhuth/dpa
TRAKK PÅ BANEN: Tilskuerne på Stade de France trakk inn på banen i minuttene etter terrorangrepet. Foto: Thomas Eisenhuth/dpa Vis mer