SKULLE HAN HA SPILT?: Denis Cheryshev var utlånt forrige sesong, og pådro seg tre gule kort i cupen. Skulle han da ha fått lov til å spille gårsdagens cupkamp? Foto: EPA/RAMON RIOS
SKULLE HAN HA SPILT?: Denis Cheryshev var utlånt forrige sesong, og pådro seg tre gule kort i cupen. Skulle han da ha fått lov til å spille gårsdagens cupkamp? Foto: EPA/RAMON RIOSVis mer

Da han oppdaget blemma som kan koste Real Madrid cupen, forsøkte han å advare klubben

Men fikk ikke svar.

(Dagbladet): Real Madrid gjorde i går kveld ei alvorlig blemme som kan gjøre at de blir diskvalifisert i den spanske cupen, Copa del Rey.

Trener Rafael Benitez brukte nemlig Denis Cheryshev mot Cadiz, tilsynelatende uvitende om at russeren skulle vært suspendert. Han skal nemlig ha pådratt seg tre gule kort i turneringen da han var utlånt til Villarreal forrige sesong, og skulle derfor vært suspendert.

Den tabben kunne - og skulle - Real Madrid ha unngått. Men det var også en mann som prøvde iherdig å gjøre klubben klar over situasjonen.

Ifølge Marca prøvde den tidligere dommeren og analytikeren Emilio Rosanes å ta kontakt med klubben både gjennom telefon og faks, men beskjeden nådde tydeligvis ikke fram i tide.

- Jeg liker å studere slik informasjon, og la merke til at de hadde Cheryshev i troppen. Jeg prøvde å få tak i klubben både via telefon og faks, men jeg fikk ikke noe svar, sier han til den spanske sportsavisa.


 

Cadiz har fram til 14.00 lokal tid i morgen på å komme med en klage.

I 2015 ble Osasuna diskvalifisert i en liknende episode da de spilte mot Mirandés i samme turnering.

Ifølge Marca er regelverket klinkende klart:

«Enhver klubb som bruker en spiller som ikke skal brukes, eller en som ikke møter kravene som stilles, vil resultatet omgjøres til tap. Motstanderen vil bli tildelt en 3-0-seier, heter det ifølge avisa.»

Nyhetsbyrået PA melder litt over klokka 12 torsdag at Cadiz har sendt en formell klage til det spanske fotballforbundet.