Da han skjønte at han kom til å vinne, måtte han jobbe for å ikke miste hodet helt

En lettet verdensmester.

KONGE IGJEN: Magnus Carlsen stråler etter å ha sikret nok en VM-tittel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONGE IGJEN: Magnus Carlsen stråler etter å ha sikret nok en VM-tittel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Der Vishy Anand viste at han tok tapet med fatning, var det en veldig lettet Magnus Carlsen som møtte pressen etter det ellevte og avgjørende partiet av VM-kampen.

Det viktigste for ham var at han slapp å spille et tolvte parti på tirsdag.- Jeg er glad og lettet. Det var en tøff kamp helt fra start, og dagen i dag var en av de aller tøffeste. Jeg hadde ikke veldig lyst til at det skulle gå til 12 partier - i alle fall ikke med tanke på at jeg måtte spilt med svart. I dag var det virkelig en kamp, og det var muligheter begge veier, sier Carlsen.

En materialist Og muligheter var det virkelig. Anand hadde lenge overtaket og både eksperter og sjakk-computerne ga inderen en klar fordel. Men så kom trekket som avgjorde partiet i Carlsens favør. Tårnofferet på b4.

- Jeg var ganske glad når han spilte det trekket. Jeg følte at han ikke tjente nok på det. Det var andre trekk han kunne gjort som var bedre.

- Jeg er en materialist. Jeg liker bedre å ha brikkene mine enn å gi dem bort, sier han med et smil.

Noen få trekk etter offeret ble det klart at partiet og hele VM-kampen skulle gå til Carlsen. Han sier selv at han skjønte det i det 33. trekket hvor han fikk tårnet sitt til d7.- Jeg var litt nervøs, og på slutten ble jeg veldig gira. Jeg måtte faktisk roe meg ned litt. Man må bare fokusere på det man skal gjøre. Det er vanskelig når man spiller en så viktig kamp og stillingen er som den er. Det var nerver, men jeg kontrollerte dem, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer