Landslaget, VM-kvalifiseringen

Da Henriksen fikk se at han skulle markere Costa på Chelseas dødballer, ble han svært overrasket

- Det hadde jeg ikke forventet, men jeg tar managerens instruks som en kompliment, sier Markus Henriksen om duellen mot Chelseas beryktede kraftspiss Diego Costa.

ANDRE EGENSKAPER: Markus Henriksen har egenskaper som nye Norge har manglet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ANDRE EGENSKAPER: Markus Henriksen har egenskaper som nye Norge har manglet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Lørdag fikk Hulls norske nykommer Markus Henriksen sin første Premier League-kamp fra start hjemme mot Chelseas stjernegalleri. Hull hadde god kontroll før pause, men tapte til slutt 0-2 etter to vakre scoringer av Diego Costa og WIllian.

Likevel fikk Henriksen gode tilbakemeldinger etter Premier League-debuten fra start - like etter at han både scoret og hadde assist i sin aller første Hull-kamp, da han ble matchvinner borte mot Stoke i ligacupen.

I fjor bøttet han totalt 19 mål for AZ Alkmaari nederlandsk fotball. Når Norge møter Aserbajdsjan og San Marino i VM-kvalifiseringen, er indreløperen en av de mest sannsynlige målscorerne basert på det han har gjort i Nederland de siste årene.

Best på de viktigste

Både for Norge og for Hull håper trønderen å bidra med mange scoringer og assist.

FØRSTEVALG: Markus Henriksen starter trolig som indreløper for Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FØRSTEVALG: Markus Henriksen starter trolig som indreløper for Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Å score 19 mål denne sesongen også, kan nok bli tøft, men jeg har ambisjoner om å levere målpoeng jevnt og trutt, forteller Henriksen til Dagbladet.

Norge har fått frem en rekke unge tekniske, lettbeinte og kreative spillere som Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli de siste årene, men å levere målpoeng - som til syvende og sist er det viktigste i fotball - er det ingen nordmenn i de store ligaene som gjør like ofte som Henriksen.

- Det er viktig å ha folk som scorer mål, men vi kan ikke bare ha sånne typer heller. Vi må ha en fin miks, og det føler jeg at vi er i ferd med å få, sier Hull-spilleren.

- Full kontroll på Diego Costa

I tillegg til å være god foran mål, er Henriksen kjent for sin løpskapasitet og mobilitet. 24-åringen er også 187 centimeter høy og representerer etterlengtet duellkraft på det norske landslaget. Hull-manager Mike Phelan har så stor tillit til Henriksens fysikk at han ga trønderen en formidabel oppgave mot Chelsea.

- Jeg må være ærlig og si at jeg ble veldig overrasket da jeg fikk beskjed om at det var jeg som skulle markere Diego Costa på defensive dødballer. Han er litt av en tøffing, sier Henriksen, som klarte seg svært godt med en oppofrende stil som blant annet Brede Hangeland applauderte.

- Jeg tar managerens instruks om å passe på Costa som et kompliment. Jeg hadde full kontroll på Costa i duellspillet og hindret ham i å skape noe i de situasjonene. Costa kom ikke til noen sjanser på dødballene. Det må jeg være fornøyd med, sier den tidligere Rosenborg-spilleren og smiler.

FIKK SKRYT: Markus Henriksen fikk gode tilbakemeldinger etter sin første Premier League-kamp fra start mot Chelsea på lørdag. Foto: NTB Scanpix
FIKK SKRYT: Markus Henriksen fikk gode tilbakemeldinger etter sin første Premier League-kamp fra start mot Chelsea på lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Costas scoring mot Hull kom altså ikke etter en dødball. Henriksen fremprovoserte også et gult kort til Nemanja Matic da han på elegant vis dro seg forbi Chelsea-stjerna.

- Det er moro å møte så store verdensstjerner og skape litt trøbbel, sier 24-åringen.

Trønderdominans

- Hvordan er tempoforskjellen mellom engelsk og nederlandsk klubbfotball?

- Tempoet er et par hakk høyere i England. Det er det ingen tvil om. Hvis et lag leder 2-0 i Nederland, kan man holde i ballen og roe ned spillet litt. Det skjer ikke i Premier League. Der går spillet frem og tilbake hele veien.

- Det bør vel passe din løpskraft bra?

- Ja, det er absolutt viktig å ha stor løpskapasitet som midtbanespiller i Premier League. Vi spiller 4-3-3, og jeg trives veldig godt som indreløper der. Det var jo der jeg slo igjennom i Rosenborg, minner Henriksen om.

Han starter trolig som indreløper mot Aserbajdsjan på lørdag i en midtbantreer sammen to andre trøndere, Ole Selnæs og Per Ciljan Skjelbred. I tillegg blir det trolig en trøndersk høyreside med Jonas Svensson og Pål André Helland.

- Det er ingen ulempe at vi snakker samme dialekt og forstår hverandre. Det arbeidet som Rosenborg gjør og har gjort er uten tvil viktig også for det norske landslaget, sier Henriksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer