MAMMA PÅ TOPP: Franske Marie Dorin Habert (29) vant sitt fjerde VM-gull i dag. Alle har kommet etter at hun ble mamma til Adele (1) i september 2014. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
MAMMA PÅ TOPP: Franske Marie Dorin Habert (29) vant sitt fjerde VM-gull i dag. Alle har kommet etter at hun ble mamma til Adele (1) i september 2014. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB ScanpixVis mer

Da hun ble gravid, ringte gullvinneren et norsk telefonnummer - etterpå har hun vært verdens beste

Vant VM-gull nummer fire.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske jentene mislyktes totalt, og havnet et lite lysår bak de beste på dagens 15-kilometer i VM.

Isteden ble det mer fransk suksess i det norske nasjonalanlegget. Marie Dorin Habert vant foran lagvenninne Anais Bescond, mens tyske Laura Dahlmeier sikret seg bronse.

På herresiden er Martin Fourcade på god vei mot å bli VM-konge, og nå er lagvenninne Dorin Habert på nesten like god vei mot å bli VM-dronning. 29-åringen sikret seg sitt andre gull og fjerde medalje i årets VM i dag.

Hun vant også gull på mixed-stafetten. De to andre medaljene kom på sprinten (sølv) og jaktstarten (bronse).

Gjør som Liv Grete Dorin Habert er samtidig godt i gang med å «ta en Liv Grete Skjelbreid». Den norske skiskytterlegenden, som nå jobber som NRK-ekspert, vant fire gullmedaljer under VM i Oberhof i 2004 etter å ha blitt mamma.

Dorin Habert vant aldri noe individuelt gull før hun fødte, men etter at lille Adele kom til verden i september 2014, har også hun sikret seg fire VM-gull:

De to første kom under VM i Kontiolahti for et år siden. De to neste har kommet under årets VM. Den franske jenta forteller at det er nettopp det å bli mor som har ført til at hun er blitt en enda bedre skiskytter.

- Helt perfekt - Mentalt sett er det helt perfekt fordi når jeg konkurrerer så vet jeg veldig godt at det finnes viktigere ting enn skiskyting. Adele er solskinnet i livet mitt, og jeg vet at de gangene det går dårlig, så er hun der når jeg kommer tilbake. Jeg tror enhver mor ville sagt det samme, sier hun.

??? Et bilde publisert av Marie Dorin Habert (@mariedorinhabert) lørdag 20. Juni. 2015 PDT

- Det eneste negative er at det er vanskelig å restituere seg fordi jeg har mindre tid enn før og hun holder meg mye våken på natta, legger 29-åringen til.

Adele, som nå er halvannet år gammel reiser Europa rundt med Dorin Habert og ektemannen Loïs Habert (32). Han er tidligere skiskytter og jobber nå som ekspertkommentator for Eurosport.

Ved siden av er han nærmest fulltidspappa, slik at kona skal kunne satse maksimalt på å være verdens beste skiskytter. Den lille familien får også hjelp av venner og familie til å passe datteren.

Synet av de tre på vei til frokost, en av dem hånd i hånd med datteren, er blitt et vanlig syn på hotellene i byene verdenscupsirkuset kommer til.

- Jeg er heldig som har en god familie og gode venner som hjelper meg å passe på Adele når jeg konkurrerer. Jeg har henne mye med meg når jeg er på reise, men det er verst de gangene jeg må dra fra henne. Hun var ikke med til USA og hun blir ikke med til Russland, men ellers er hun med, sier verdensmester Dorin Habert til Dagbladet.

- Får du sett henne mye under VM?

- Ja, hver natt!

- Men i natt sov jeg på (sølvvinner) Anais sitt rom fordi jeg sov dårlig i natta før. Det er ikke spesielt gunstig å bli vekket klokka fire når du skal konkurrere.

- Får hun leke med medaljene dine?

- He-he, hun får lov, men hun liker det ikke. Hun foretrekker å tegne og leke med bamser.

Fikk norske råd Marie Dorin Habert forteller til Dagbladet at hun spurte nettopp Liv Grete Skjelbreid om råd da hun ble gravid for drøyt to år siden.

- Ja, da jeg ble gravid snakket jeg med Liv Grete. Jeg spurte litt om hvordan jeg kunne og burde trene mens jeg var gravid, og hun ga meg noen gode råd.

- Hun ga meg spesielt ett godt råd, og det var å være forsiktig året etter fødselen, fordi da hun fikk barn ville hun trene mer og mer, men det fungerte mot sin hensikt slik at hun ikke ble i bedre form, men dårligere fordi hun ble sliten av det. Denne sesongen har jeg fokusert på å trene mye rolig.

PÅ VEI MOT GULL: Her er Marie Dorin Habert på vei mot gull i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem
PÅ VEI MOT GULL: Her er Marie Dorin Habert på vei mot gull i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det har åpenbart fungert.

- Ja, det har det!

• Kvinnenes neste distanse i VM er stafetten fredag. Herrene går sin normaldistanse i morgen.

NUMMER FIRE: Her står Dorin Habert på toppen av VM-pallen for fjerde gang etter at hun ble mamma for halvannet år siden. Foto: Bjørn Langsem
NUMMER FIRE: Her står Dorin Habert på toppen av VM-pallen for fjerde gang etter at hun ble mamma for halvannet år siden. Foto: Bjørn Langsem Vis mer