Da hun lurte på hvorfor pappa ikke spilte fotball, ble det for mye for Suarez

- Det gjorde vondt.

VONDT: Luis Suarez forteller om den vanskelige tiden borte fra fotballen, og hvor vondt det var å måtte forklare for datteren hvorfor han ikke hadde lov til å spille. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB SCANPIX
VONDT: Luis Suarez forteller om den vanskelige tiden borte fra fotballen, og hvor vondt det var å måtte forklare for datteren hvorfor han ikke hadde lov til å spille. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Luis Suarez er omsider tilbake på fotballbanen etter den fire måneder lange utestengelsen han fikk for å bite Giorgio Chiellini i sommer.

Uruguayaneren har så langt vært stille om hva han har tenkt og gjort i tiden hvor han var suspendert, men nå tar superspissen bladet fra munnen i et lengre intervju med spansk radio ifølge avisa Mundo Deportivo.

- Vondt 27-åringen snakker blant annet ut om hvordan datteren hans, Delfina, ikke forsto hvorfor pappa ikke spilte fotball.

- Det gjorde veldig vondt å høre min datter, som er tre år, når hun spør meg: «Pappa, hvorfor spiller du ikke fotball?». Jeg følte meg ikke lenger som en profesjonell spille på grunn av en feil jeg gjorde. At hun stilte meg det spørsmålet gjorde veldig vondt. Jeg forklarte for henne at jeg hadde gjort en feil, og at hennes pappa også er et menneske som kan gjøre feil, sier Suarez.

Han forteller også om øyeblikket da hans agent, Pere Guariola, ringte ham opp for å fortelle at overgangen til Barcelona var i boks. En avgjørelse han kommer til å være takknemlig for i lang tid.

- Da Pere ringte meg og sa at jeg var klar for Barcelona kunne jeg ikke tro at det var sant. Jeg begynte å gråte. Jeg tenkte at det som skjedde med Chiellini hadde kunnet ødelegge alt. Men klubben anstrengte seg virkelig for min skyld, og det kommer jeg til å verdsette resten av livet.

Dårlig start Tilbake på banen eller ei, Suarez har ikke hatt noen lysende start på Barcelona-karrieren.

Den tidligere Liverpool-spissen har gått målløs av begge oppgjørene mot Real Madrid og Celta, og «Blaugrana» har i tillegg tapt begge kampene.

EKTE KJÆRLIGHET: Luis Suarez sammen med kona Sofia Balbi. Ifølge Suarez selv ga Sofia ham motivasjon til å gå på skolen, i tillegg til den nødvendige selvtilliten han trengte for å score mål på fotballbanen. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
EKTE KJÆRLIGHET: Luis Suarez sammen med kona Sofia Balbi. Ifølge Suarez selv ga Sofia ham motivasjon til å gå på skolen, i tillegg til den nødvendige selvtilliten han trengte for å score mål på fotballbanen. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer

Neste mulighet for mannen som bøttet inn mål for Liverpool i fjor kommer på onsdag da Barcelona gjester Ajax i Amsterdam i Champions League.

Likevel nyter han livet i kystbyen - en by han har et veldig spesielt forhold til. Det var nemlig hit barndomskjæresten flyttet for ti år siden, og som nesten gjorde at det ble slutt mellom de to.

- En utrolig historie Men Suarez flyttet også til Europa for å spille fotball i Nederland, og benyttet enhver anledning til å besøke Sofia Balbi, moren til hans to barn.

- Jeg ble forelsket i hele Barcelona da jeg resite for å treffe kvinnen som i dag er min kone. Jeg like alt. Butikkene, arenaen ... ja hele byen. Etter det har jeg sett hvordan fotballaget begynte å vinne alt. Det er som en drøm å spille her, sier Suarez.

Ifølge Suarez ga Sofia ham motivasjon til å gå på skolen, i tillegg til den nødvendige selvtilliten han trengte for å score mål på fotballbanen. 

- Luis reiste over hele verden for å finne henne igjen. Det er en utrolig historie, sa manager Brendan Rodgers til Telegraph.

TRIVES: Luis Suarez stortrives i Barcelona. Her sammen med datteren på tribunen under en cupkamp mellom Liverpool og Manchester United. Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB Scanpix
TRIVES: Luis Suarez stortrives i Barcelona. Her sammen med datteren på tribunen under en cupkamp mellom Liverpool og Manchester United. Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg forstod at jeg måtte jobbe hardt for å få sjansen til å være i nærheten av henne. Jeg måtte våkne opp, så jeg gikk inn for å trene så mye som mulig, sånn at jeg på sikt kunne bli god nok til å få muligheten i Europa, har Suarez fortalt.

SÅRT: - Det gjorde veldig vondt å høre min datter, som er tre år, når hun spør meg: «Pappa, hvorfor spiller du ikke fotball?». Jeg følte meg ikke lenger som en profesjonell spille på grunn av en feil jeg gjorde. At hun stilte meg det spørsmålet gjorde veldig vondt. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
SÅRT: - Det gjorde veldig vondt å høre min datter, som er tre år, når hun spør meg: «Pappa, hvorfor spiller du ikke fotball?». Jeg følte meg ikke lenger som en profesjonell spille på grunn av en feil jeg gjorde. At hun stilte meg det spørsmålet gjorde veldig vondt. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer