Da Iversen stilnet Mestalla

- Det ble helt stille da jeg scoret.

VALENCIA (Dagbladet.no): Lagkameratene trakk bare på smilebåndet av Steffen Iversens friske uttalelser om hvor mye Valencia burde grue seg til kampen mot Rosenborg.

Rosenborg-spissens selvsikkerhet er ikke helt ubegrunnet. Muligens er han det nærmeste vi kommer en Spania-spesialist i norsk fotball - for Iversen har satt inn flere mål mot spanske lag tidligere.

Han ble matchvinner da Norge fikk en pangstart på EM i 2000 med 1-0 over Spania. Tre år senere var han der igjen, da Norge tok en heldig ledelse på Mestalla og for en stakket stund så ut til å kunne snyte Spania for EM-billetten.

Men selv om Espen Johnsen sto sin livs kamp, ble Norge såpass rundspilt at Spania til slutt kunne ro i land en 2-1-seier.

Det Steffen Iversen husker best fra kampen var naturligvis sin egen scoring etter 14 minutter.

- Jeg har vært her før og scoret. Det var jævlig artig, og jeg husker det ble helt stille på tribunen, mimrer Iversen nesten nøyaktig fire år senere.

For selv om alle snakker om heksegryta som venter Rosenborg i kveld, synes ikke Iversen stemningen på Mestalla var mye å skryte av sist gang.

- Det var veldig tamt etter at vi scoret, sier han.

STOPPET SPANSK STØY: Steffen Iversen feirer scoring sammen med Tore André Flo. Foto: AP/Scanpix
STOPPET SPANSK STØY: Steffen Iversen feirer scoring sammen med Tore André Flo. Foto: AP/Scanpix Vis mer