PÅ VEI TIL SKOTTLAND: Stefan Johansen forlot i formiddag Thon Hotel i Sandvika og satte kurs mot Glasgow. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
PÅ VEI TIL SKOTTLAND: Stefan Johansen forlot i formiddag Thon Hotel i Sandvika og satte kurs mot Glasgow. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

- Da jeg dro fra Glasgow, var det med en vond følelse

Men etter den norske jubeluka er situasjonen annerledes.

SANDVIKA (Dagbladet): For halvannen uke siden ble Stefan Johansens (24) Champions League-drøm knust av Malmö og scoringene til Jo Inge Berget. Torsdag og søndag kjempet duoen side om side, i seirene mot Bulgaria (0-1) og Kroatia (2-0).

Det bidro til norsk landslagsfotballs beste langhelg på mange år. På vei ut av Norges hotell i Sandvika i formiddag innrømmer Johansen at kontrastene knapt kunne vært større.

- Da jeg dro fra Glasgow, var det med en vond følelse etter å ha røket ut av Champions League. Nå kan i alle fall jeg komme tilbake med en god følelse, forteller Johansen til Dagbladet.

Etterlengtet opptur Mens noen av landslagskameratene forlot spillerhotellet kun timer etter bragden mot Kroatia i går, dro andre tilbake til sine respektive klubber i dag tidlig.

Idet Johansen kommer ut av heisen sammen med forloveden Pernille for å sjekke ut, nærmer klokka seg 12.00.

- Er jeg den siste her, eller? spør Johansen og smiler.

Mannen som blir omtalt som Norges aller beste spiller har hatt noen velfortjente timer på øyet. Etter tidvis å ha herjet med La Liga-stjernene Luka Modric (Real Madrid) og Ivan Rakitic (Barcelona) i går kveld, kunne Johansen sove godt og lenge med god samvittighet.

- Natta har vært bra. Følelsen jeg sitter igjen med etter kampen er veldig god. Det er viktig for meg, konstaterer Johansen.

Gleder seg Mens taxien står og venter forteller midtbanedirigenten fra Vardø at han allerede gleder seg til neste gang han møter de norske landslagsgutta. Da er det Malta hjemme og Italia borte som skal beseires.

- Jeg tror de fleste andre også gleder seg til den neste samlinga, forteller 24-åringen, med et stolt ansiktsuttrykk.

Før han plasserer kofferten og Louis Vuitton-baggen i bilens bagasjerom er tankegangen imidlertid allerede rettet mot oppgavene som venter ham i Skottland. Celtic-stjerna vet han har en viktig jobb å gjøre i Ronny Deilas kamp for suksess denne sesongen.

- Det er der jeg vil ja fokuset på å prestere nå. Så får vi ta neste landslagssamling når den kommer, sier Johansen, før han setter seg inn i taxien med retning flytogets perrong på Oslo S, med en langt bedre følelse enn da han kom for nøyaktig en uke siden.