Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Da jeg kikket ned, så jeg et svært kutt ved pulsåra

Lars Petter Nordhaug skulle bare fjerne skotrekket.

b>VELTET: Lars Petter Nordhaug sto av den nest siste etappen i Tirreno-Adriatico etter velt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
b>VELTET: Lars Petter Nordhaug sto av den nest siste etappen i Tirreno-Adriatico etter velt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug skulle bytte regntrekk på skoa, da det gikk veldig galt under den neste siste etappen i Tirreno-Adriatico.

31-åringen endte opp med å skyve armen inn mellom eikene i hjulet og gaffelen. Da ble det bom stopp, og Sky-rytteren ble liggende igjen på asfalten med en blodig hånd.

- Jeg har slått hånda mi ganske bra, og har en del dype kuttskader i den, forteller Nordhaug til procycling.no.

- Hva skjedde?

- Det gikk veldig fort unna, kanskje en 60-70 kilometer i timen. Jeg lå bak lagbilen og skulle ta av regntrekket på skoen, slik jeg har gjort tusen ganger før. På en eller annen måte fikk jeg armen inn mellom eikene på hjulet og gaffelen. Så lå jeg plutselig på asfalten og skjønte ikke helt hva som hadde skjedd. Det var mye blod og mye smerter, men heldigvis ble det ikke konstatert noen brudd.

Usikker til Baskerland rundt Nordmannen ble bedt av eget lag om å stille til start i Tirreno-Adriatico på veien mot de kuperte klassikerne i Ardennene.

Per nå er det usikkert om Nøtterøy-mannen er tilbake foran starten av Baskerland rundt den 4. april.

Skaden er uansett dårlig nytt for den eksplosive rytteren.

- Alle fingre er inntakt, men jeg har fått gipset hele armen. Den må jeg ha på i noen dager, og så blir det sikkert bra igjen etter det.

- Hva vet du om når du er tilbake i konkurranse?

- Det er umulig å si noe om nå, men jeg håper å være klar til Baskerland. Alle skjønner jo at det ikke er ideelt å stappe hånden inn mellom eikene om man skal komme i toppform til Ardennene. Det er litt kjedelig, men dette var kun min egen feil. Jeg har vært helt med å unngå skader og velt tidligere, og litt flaks hadde jeg nok denne gangen og, mener Nordhaug.

Så ned på dypt kutt i hånda Han ble fraktet videre til sykehuset i ambulanse sammen med sportsdirektør Kurt Asle Arvesen.

Nordhaug forteller at han var engstelig med en gang.

- Ja, da jeg kikket ned på hånda så jeg et svært kutt ved pulsåra. Det var mye blod, og jeg var litt engstelig for hvor ille dette hadde gått. Det var bra å ha med Kurt, ettersom han snakker italiensk, påpeker Nordhaug.

- Ellers fikk du ingen skrammer?

- Ellers går det greit. Det var ingen drømmemåte å avslutte Tirreno på, og det gjorde overraskende vondt, sier Nordhaug.

Les flere sykkelnyheter hos procycling.no!