JUBLET FOR TRE VIKTIGE POENG: Hans Erik Ramberg (i midten) var sterkt delaktig i seieren over Vålerenga, etter å ha sendt gjestene i ledelsen i 1. omgang. Men 35-åringen var nær ved å kaste inn håndkleet før kampstart, på grunn av sterke smerter under foten. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
JUBLET FOR TRE VIKTIGE POENG: Hans Erik Ramberg (i midten) var sterkt delaktig i seieren over Vålerenga, etter å ha sendt gjestene i ledelsen i 1. omgang. Men 35-åringen var nær ved å kaste inn håndkleet før kampstart, på grunn av sterke smerter under foten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Da jeg kom inn i pausen, var sokken full av blod

Ramberg fikk hakeslepp da han så hva som lå skjult i fotballskoen.

(Dagbladet): Med et langskudd fra rundt 25 meter sendte Hans Erik Ramberg Fredrikstad i ledelsen mot Vålerenga i går kveld.

Men midtbaneveteranen gikk ikke til pause med noen god følelse - til det var smertene under venstrefoten for intense. Inne i garderoben tok han av seg skoen og oppdaget at den i utgangspunktet hvite sokken var farget rød av blod.

Ved en nærmere sjekk av skoen oppdaget Ramberg to nagler som stakk opp fra sålen, og som hadde boret seg inn i fotbladet.

Det er Fredrikstads hjemmeside som bringer den merkelige historien.

- I pausen måtte jeg ta av skoen for å se om det var noe jeg kunne legge på foten, for å dempe smertene. Jeg er jo vant med litt smerte og ville ikke klage. Men da jeg tok hånda nedi kjente jeg med en gang at det var noe der. Da materialforvalteren vår gjorde det samme trakk han hånda til seg som om han hadde en hummer på fingeren, sier Ramberg humrende til Dagbladet.

Spilte med samme sko mot RBK
I går syntes han imidlertid ikke det var spesielt morsomt, og allerede på oppvarmingen var han nær ved å gi treneren beskjed om at han ikke kunne spille.

- Det var ikke langt fra at jeg kastet inn håndkleet. Men jeg sa det ikke til noen, og tenkte at det var et sår i beinet som ville gå over, sier han.

Det er andre gang Ramberg bruker Umbro-skoene. Første gang var på Lerkendal sist onsdag, der 35-åringen også kjente ubehag. Men han skjønte ikke at det var skoen det var noe feil med.

- Da var skoa helt nye. Jeg vet ikke hvordan det har skjedd, men de (naglene) kan jo ha kommet opp gradvis. Jeg tror i hvert fall ikke jeg hadde greid å spille en hel match om de var der hele tida.

- Hvordan var foten din etterpå?

- Jeg fikk sår, og fikk rens og behandling etterpå.

- Har du opplevd noe slikt før?

- Nei, jeg har aldri hatt slike problemer med Umbro før. Jeg tok det for gitt at skoa var i orden siden de var helt nye, og jeg bare hadde brukt dem én gang. Men dette var nok bare en produksjonsfeil. Det er helt uproblematisk for meg, jeg får bare nye sko, sier Ramberg.

Han hadde med seg et ekstra skopar til Ullevaal i går, og brukte dem i 2. omgang. Det ble en langt mer behagelig opplevelse.

- Jeg har vondt i dag også, disse greiene i skoa har jo stått oppi foten min. Men det gror seg vel til. Etter pause i går var smerten i hvert fall moderat og jevn. Det var ikke noen stikkende følelse lenger, sier han.

- Har aldri hørt om det før
Terje Normann Johanssen er administrerende direktør i Scan Trade AS, som leverer Umbro i Norge. Han har aldri hørt om andre tilfeller der stifter eller nagler fra skoen stikker inn i fotbladet.

- Nei, vi har hatt svært lite problemer med skoene i det hele tatt, men hvis det er et problem så tar FFK det direkte med kontakten sin, regner jeg med, sier han til Dagbladet. 

- Det blir bare spekulasjon hva det kan skyldes, for jeg har aldri hørt om det før. Vi har avtaler med syv av tippeligalagene og ni av adeccoligalagene, og de er veldig fornøyde. Det er som alt annet, kjøper du et par slalåmski så kan du risikere at det er noe galt med bindingen innimellom. Dersom Hans Erik trenger nye sko, så har de nok av sko liggende, tenker jeg.

Ramberg lever uansett fint med smerten etter at FFK tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden mot Vålerenga. Det gjør at de nå har et pusterom på sju poeng ned til Start under streken, og med bare tre runder igjen å spille bør det holde.

Ramberg føler 2-1-seieren over Vålerenga var en taktisk triumf for gjestene.

- Vi visste at VIF var et bra lag, og la opp en taktikk som funket bra og som overrasket Martin (Andresen) litt. Det var ekstra moro, for det er ikke ofte jeg slo Martin som fotballspiller. Han er jo en skarping, og vi lurte dem litt taktisk.

- På hvilken måte?

- Vi visste de var et spillende lag, som ville spille mye i midten. Derfor åpnet vi opp sidene helt bevisst, og så kontret vi derfra. Det klarte vi bra, sier Ramberg.

NAGLER I SKOEN: Disse to naglene boret seg inn i foten til Ramberg, og farget sokken rød av blod. Foto: fredrikstadfk.no
NAGLER I SKOEN: Disse to naglene boret seg inn i foten til Ramberg, og farget sokken rød av blod. Foto: fredrikstadfk.no Vis mer