- Da jeg så at jeg kunne ta den trøya, ble det full pupp

Underveis undret Kvålsvoll: - Hva holder han på med?

MESTEREN: Sondre Holst Enger viste råe takter da han ble U23-mester i Eidsvoll, søndag. - Nå gleder jeg meg til å trene i trøya, sier han fornøyd til procycling.no. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO
MESTEREN: Sondre Holst Enger viste råe takter da han ble U23-mester i Eidsvoll, søndag. - Nå gleder jeg meg til å trene i trøya, sier han fornøyd til procycling.no. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIDSVOLL VERK (procycling.no): Med Eidsvollsbygningen i bakgrunnen fikk Sondre Holst Enger utdelt det synlige beviset på at han er landets beste U23-rytter.

Den norske mesterskapstrøyen.

- Det er helt sinnssykt, sa han i etterkant av en nasjonalsangen ble spilt av på podiet.

- Jeg har drømt om å trene med den og vise den fram. Dette er jeg litt stolt av. Jeg ble litt rørt der oppe på podiet, men jeg klarte å holde tårene inne, sier han mens han blir gratulert av lillesøsteren og pappa Fred Arne Enger.

Sistnevnte var synlig stolt av å se 20-åringen på toppen av seierspallen.

- Jeg prøver å ta den selv Den enorme viljestyrken banet seg fram i Sparebanken Sør-rytteren under en intens avslutning på Eidsvoll Verk.

Holst Enger lå i hovedfeltet og så en tremannsgruppe med lagkamerat Andreas Erland nærme seg seieren.

- Jeg håpet at det skulle gå inn, men så nærmet jeg meg veldig. Da tenkte jeg: - Jeg prøver å ta ham selv.

Ingen kunne holde det hjulet Den påtroppen IAM Cycling-hospitanten visste nemlig at det var en stor fordel å åpne spurten selv på det raske oppløpet.

Han brydde seg lite om at det var 450 meter til mål — og en reell fare for at han kunne dra med seg andre ryttere opp til spurten.

I ettertid vet vi at ingen av dem — verken lagkamerater eller konkurrenter — orket å holde hjulet hans.

- Da jeg så at jeg kunne ta den trøya, da var det full pupp. Jeg sparte ikke på noe. Noe skjedde i kroppen min, og jeg spurtet alt jeg hadde.

Køddet med lagkompisen Mens han blir intervjuet av procycling.no kommer det kommentarer fra Andreas Erland.

- Jeg hadde den trøya til det var en meter igjen, utbryter han.

Holst Enger bare gliser:

- Tror du at dere kommer til å bli enige i løpet av kvelden?

- Det går nok bra. Jeg tror vi kommer til å kødde lenge om dette. svarer han.

Kvålsvoll: - Hva holder du på med? Atle Kvålsvoll innrømmer at det ikke bare var lett å følge rittet underveis i følgebilen.

HEIAGJENG: Pappa Fred Arne Enger og lillesøsteren var blant de første gratulantene. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO
HEIAGJENG: Pappa Fred Arne Enger og lillesøsteren var blant de første gratulantene. FOTO: Jarle Fredagsvik, WWW.PROCYCLING.NO Vis mer

Planen var offensiv kjøring — i stedet for å legge alle kortene i Holst Enger-kurven.

- De fleste forventet at vi skulle prøve å holde det samlet. I stedet snudde vi på flisa og var på offensiven. Jeg tror vi tok de andre litt på senga.

- Sondre var i overkant offensiv da han gikk alene mot slutten der. Da lurte jeg på hva han holdt på med, utbryter Kvålsvoll.

Norges beste sykkellag? Så lenge trøya var innenfor rekkevidde, kunne ingen stoppe Holst Enger på denne dagen.

- Jeg merket det fra starten av. Hele laget var offensive, og ble med på alt. Det var veldig gøy å kjøre. Jeg måtte prøve litt selv også, og ta noen sjanser, repliserer Holst Enger i retning Kvålsvoll.

Han mener det vitner om stor lagstyrke at Sparebanken Sør evnet å dominere rittet fra start til mål.

- Jeg skal ikke skryte på oss at vi er det beste laget i Norge, men vi viser at vi er ett av dem. Og da kan folk finne ut av det selv.

Også Kvålsvoll kunne slå seg lett på brystet etter søndagens triumf:

- Vi har vært best i Tour de Fjords og Tour of Norway, og i hvert fall i dag. Men det er som Hans Trygve Kristiansen pleier å si: Det er alltid en norsk norgesmester. Det er ikke så viktig for oss om vi er best så lenge guttene utvikler seg.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SLO LAGKOMPISEN: Sondre Holst Enger hentet Andreas Erland på den siste meteren.
SLO LAGKOMPISEN: Sondre Holst Enger hentet Andreas Erland på den siste meteren. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer