- Da jeg så talentet hans med egne øyne, forstod jeg hvorfor alle snakket om ham

Julian Newman (11) er allerede en stjerne på basketballbanen. - Han kan triks ikke engang NBA-stjernene har.

(Dagbladet): Julian «Handles» Newman (11) fra Orlando i Florida imponerer verden med sitt talent for basketball.

11-åringen spiller allerede på high school-nivå og spås en lovende NBA-framtid.

Brian-Marc Whittaker er en av Julians trenere på skolen Downey Christian School, og forteller til Dagbladet at han hørte nyss om det unge talentet allerede før han startet i jobben på skolen.

- Beintøff i forsvar - Da jeg så talentet hans med egne øyne, forstod jeg hvorfor alle snakket om ham. Julian har scoret mellom 89 og 91 poeng i kamper mot jevnaldrende, sier han til Dagbladet.

Men Julian hevder seg også mot eldre spillere, til tross for at han foreløpig bare er rundt 134 centimeter høy.

- Han har spilt ekstremt godt også i high school-kamper. Til og med mot vår tøffeste konkurrent scoret han ti poeng, til tross for at det laget har mange spillere som er over 180 centimeter høye. Han spiller også beintøft i forsvar.

- Har alltid en basketball i hendene At Julian, som har spilt basketball siden han var i 3-4-årsalderen, har en forkjærlighet for sporten er ikke vanskelig å se.

- Han har alltid en basketball i hendene, og trener konstant. Han jobber veldig hardt og elsker spillet. Han er fortsatt veldig ung, og ivrig etter å lære fra eldre spillere, forteller treneren.

Siden treneren begynte å legge ut videoklipp av Julian på Youtube i desember, har 11-åringen fått mye oppmerksomhet fra mediene. Mange kaller ham et «fenomen», og er sikre på at han er framtidig stjernespiller i NBA.

- Likevel er holder han beina på jorda og er veldig ydmyk. Faren hans, Jaime Newman, er imponert over hvordan sønnen har taklet oppmerksomheten fra media.

Pappa Newman er også basketballtrener, og er skråsikker på at sønnen en dag blir basketballstjerne.

- Han kan triks ikke engang NBA-spillerne har. Han gjør ting med ballen som aldri før er blitt gjort, sier han, ifølge Huffington Post.