Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Da jeg ser tiden 59,0, er det helt blankt i hodet»

Snildals medaljedrøm knust — får ikke svømme for kronprinsen.

OLYMPISK NEDTUR: Ingvild Snildal sviktet i forsøksheatet på favorittdistansen i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OLYMPISK NEDTUR: Ingvild Snildal sviktet i forsøksheatet på favorittdistansen i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): - Jeg skulle jo svømme i morgen kveld, kronprinsen skulle jo være her!

Hjertesukket fra Ingvild Snildal kommer midtveis i møtet med den norske pressen. Det har gått rundt en halvtime siden drømmen ble knust. Drømmen om medalje på 100 meter butterfly i OL.

Snildal hadde planer om å svømme semifinale i kveld og finale i morgen kveld. Det hele endte i forsøksheatet. Tiden 59,01 holdt bare til en 22. plass.

Så feil på tavla - Jeg kjente jeg ble stiv, men jeg trodde 58,0 var tiden min da jeg kom inn. Og det hadde vært en tid jeg ville vært fornøyd med, forteller hun mens hun kjemper med å holde tårene tilbake.

Dessverre hadde hun sett feil.

- Når gikk det opp for deg at du hadde sett feil?

- Da jeg kom opp av bassenget, så jeg på tavla en gang til. Da jeg ser tiden 59,0, er det helt blankt i hodet, sier Snildal til Dagbladet.

Hun fikk ødelagt tre uker av OL-oppkjøringa på grunn av en skulder ut av ledd. Men hun skylder ikke på det. For hun kjente ingenting til skaden i løpet, og på trening har hun vært meget god.

Rekord på trening Torsdag fortalte hun Dagbladet at hun har vært bedre enn noen gang, men uten å ville avsløre detaljer. Nå kommer innrømmelsen:

- På tirsdag svømte jeg under norsk rekord på 200 meter butterfly på trening. Jeg føler meg i utrolig bra form, så jeg skjønner ikke bæret av hva som gikk galt, sier hun.

Men hun erkjenner at hun bommet med åpningsfrekvensen. Hun ble for ivrig på de første meterne. Dermed endte drømmen i tusen knas.
Riktig nok skal Snildal svømme én distanse til, nemlig 200 meter butterfly. Men der er hun ikke like god målt mot de beste internasjonalt.

- Var min øvelse - Det er derfor jeg synes det er utrolig tungt, for 100 fly var øvelsen min i år — det er der jeg har hatt mulighet. Det er der jeg har tatt gull tidligere i år, poengterer den regjerende europamesteren på distansen.

Resten av dagen går med til å bearbeide skuffelsen. Det gjør hun sammen med landslagstrener Petter Løvberg og idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

- Jeg må samle tankene og prøve å forstå hva som har gått galt, og så prøve å jobbe mot torsdagen, konstaterer Ingvild Snildal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media