Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-spiller Anders Nedrebø mistet motivasjonen og la fotballen på is

- Da jeg var i Fana med VIF 2 og skulle spille foran 100 stykker, måtte jeg ta en runde med meg selv

Anders Nedrebø fikk guttedrømmen oppfylt da han skrev treårskontrakt med Vålerenga, men hverdagen som Eliteserie-spiller var ikke helt som han hadde sett for seg.

BLE LEI: Anders Nedrebø ble lei fotball i Vålerenga, og forlot klubben i januar, selv om han hadde to år igjen av kontrakten. Her i aksjon mot Alexander Stølås og Haugesund i fjorårets Eliteserie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLE LEI: Anders Nedrebø ble lei fotball i Vålerenga, og forlot klubben i januar, selv om han hadde to år igjen av kontrakten. Her i aksjon mot Alexander Stølås og Haugesund i fjorårets Eliteserie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en haug med kamper på nivå tre og to i norsk fotball gjennom flere år i HamKam, Asker og Bærum, fikk Anders Nedrebø endelig sjansen på det øverste nivået i fjor som 27-åring.

Nedrebø signerte en treårskontrakt med Vålerenga før 2016-sesongen, men fikk ingen god start på sin karriere som Eliteserie-spiller. Han slet mye med skader i sesongoppkjøringen, og endte med fem kamper i vår øverste divisjon. I fire av disse kom han inn fra benken.

Tilværelsen som fotballproff ble ikke helt som Anders Nedrebø hadde håpet på.

- Det ble ikke slik jeg så for meg. Jeg var uheldig med skader i starten. Kjetil Rekdal hadde 13-14 mann som han brukte i store deler av 2016, og det var vankselig å gjøre så mye med det, sier Anders Nedrebø til Dagbladet.

Nedrebø var ikke blant disse. Selv om Vålerenga gjorde det svakt i fjor fikk han få sjanser på førstelaget.

Lite spilletid

I de foregående årene i lavere divisjoner hadde han vært fast på laget, eller «bankers», som han sier selv.

- Jeg fikk en annen hverdag enn den jeg så for meg. Det var litt mindre kult å være i en toppklubb enn det jeg hadde sett for meg. Den hverdagen... Det var noe jeg hadde drømt om siden jeg var liten, men det ga meg ikke like mye som jeg hadde håpet på. Jeg ble litt lei, forteller Nedrebø.

- Jeg trodde det skulle være morsommere. Det skal være kult å være fotballspiller i Vålerenga. Du skal være stolt av det, og det skal være noe du kan skryte av. Du skal komme hver dag på trening og ha det morsomt.

Nedrebø tror mangelen på motivasjon henger sammen med at han fikk lite spilletid, selv om han følte at han kunne spilt. Nedrebø ble en sentral spiller på Vålerenga 2 i 2. divisjon, der han bidro til at VIFs rekrutter holdt seg i avdelingen. Men det hjalp ikke akkurat på motivasjonen.

- Da jeg var i Fana og skulle spille foran 100 stykker med Vålerenga 2, der spillerne er ti år yngre, måtte jeg ta en runde med meg selv. Jeg tenkte: «Gidder jeg virkelig det her?»

- Egentlig bør du våkne hver dag og føle deg priviligert og heldig. Jeg prøvde å minne meg selv på det hver dag.

Utdannet siviløkonom

Til slutt følte Nedrebø at nok var nok. Nå er han klubbløs, og har «lagt opp uoffisielt». Alle de tre gamleklubbene hans - HamKam, Asker og Bærum - spiller i samme avdeling i 2.divisjon, men det virker ikke særlig fristende med noe comeback for Nedrebø.

- Det er uaktuelt å spille for en klubb i 2. divisjon, da kunne jeg like gjerne spilt for VIF 2. 2. divisjonsspillere bruker vanvittig mye tid på fotballen, men får lite igjen økonomisk. Jeg har hatt det livet og vet hvordan det er.

Nedrebø er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Oslo og Akershus, og søker etter jobb i disse dager.

- Det er jo et økonomisk spørsmål oppe i alt dette også. Du tjener jo ikke all verden som Eliteserie-spiller heller. Med utdannelsen min kan jeg tjene like mye eller mer.

240 midtbanespillere

Nedrebø ønsker å påpeke at det var en fin erfaring å spille i Vålerenga, og at han ikke angrer på at han valgte å prøve seg i Eliteserien.

Om årets Vålerenga-lag sier han følgende:

- De så gode ut da jeg så dem i treningskamp mot Sandefjord, men i seriespillet har det vært veldig tamt. Litt skuffende. Jeg stusser litt på hva de har henta inn. Ser ikke helt hva de skal med 240 midtbanespillere. Men det er bra at de satser på egne spillere istedenfor å hente bare for å hente. Det var vel litt av grunnen til at jeg måtte stikke også...

Vålerenga møter Odd på Skagerak Arena klokka 20.