- Da kan det være over

I kveld møter Erling Braut Haaland klubben han ofte blir koblet til - Real Madrid. Få tror at spissen forsvinner før han har forsynt seg grovt med titler for Manchester City. Men når kan det være over på Etihad Stadium?

PÅ PLASS I MADRID: Erling Braut Haaland og Manchester City. Foto: NTB
PÅ PLASS I MADRID: Erling Braut Haaland og Manchester City. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Manchester City, klokka 21.00

MADRID (Dagbladet): Manchester City landet i den spanske hovedstaden mandag ettermiddag.

På førstesida av sportsavisa Marca presenteres nordmannen som et monster som er i byen.

STJELER FOKUSET: Storavisa Marca omtaler Erling Braut Haaland som et monster på førstesida i dag.
STJELER FOKUSET: Storavisa Marca omtaler Erling Braut Haaland som et monster på førstesida i dag. Vis mer

Noe av det første manager Pep Guardiola gjorde i går, var å dra på pressekonferanse på Estadio Santiago Bernabéu.

Det høres eksotisk ut. Men akkurat nå ser denne fotballens katedral ut som en byggeplass. En ansiktsløftning drøyer.

BYGGEPLASS: Estadio Santiago Bernabéu pusses opp og skal gjøres mer moderne. Samtidig spilles det kamper her. Slik så det ut utenfor stadion i går ettermiddag. Foto: Tore Ulrik Bratland
BYGGEPLASS: Estadio Santiago Bernabéu pusses opp og skal gjøres mer moderne. Samtidig spilles det kamper her. Slik så det ut utenfor stadion i går ettermiddag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Men Real Madrid mot Manchester City blir ikke større, selv om innpakningen kunne vært lekrere. Og skjebnens ironi vil ha det til at Haaland blir koblet til giganten fra Santiago Bernabéu hver uke.

Hva er sant og ikke sant? Journalist i storavisa The Sun, Martin Blackburn, følger Manchester City tett og er på plass før semifinalen i Champions League. Han har denne analysen av en mulig Haaland-overgang til Real Madrid:

- På et tidspunkt tipper jeg at det skjer. Det er gode tider for ham i Manchester City nå. Men en gang kommer trener Pep Guardiola til å dra. Kanskje om to år. Etter dette vet ingen hva som skjer.

RINGSIDE I MADRID: Martin Blackburn, journalist i The Sun. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE I MADRID: Martin Blackburn, journalist i The Sun. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Blackburn fortsetter:

- Folkene rundt Haaland sier at han vil spille i flere land før han avslutter karrieren sin. Det er ikke noe tegn ennå på at han vil reise når det går så bra. Men den dagen Pep drar fra City, kan Haaland være åpen for Real Madrid.

Guardiola har kontrakt med City fram til 30. juni 2025. Haalands kontrakt går ut 30. juni 2027. Det skal allerede være snakk om forlengelse for å holde Real Madrid unna.

HYLLES: Erling Braut Haaland får skryt i sosiale medier. Han uttalte at han ikke ønsker å dømme noen for matvalgene sine. Vis mer

- Pep er lojal mot klubben og vil ikke være fristet til å gå ut av kontrakten, påpeker Blackburn.

- Han er god venn med klubbtoppene Txiki Begiristain og Ferran Soriano.

Skulle City vinne The Treble, vil Guardiola fortsatt se utfordringer i klubben, mener Blackburn:

- Du har Supercupen og klubb-VM. Slike ting vil være ettertraktet. Pep elsker å vinne titler. Han tar definitivt et år til. Men jeg forventer at han blir her i minst to år til.

MØTTE MEDIENE: Pep Guardiola. Foto: NTB
MØTTE MEDIENE: Pep Guardiola. Foto: NTB Vis mer

Den spanske TV3-reporteren Sebas Guim tror Haaland kommer til å få en varm velkomst i kveld.

- Supporterne ønsker å se ham i klubben, sier han og signaliserer at det vil være klokt å bygge en relasjon allerede i dag.

FORBEREDELSER: Erling Braut Haaland og co. trente i Manchester i går formiddag. Etterpå satte de seg på flyet til Madrid. Foto: NTB
FORBEREDELSER: Erling Braut Haaland og co. trente i Manchester i går formiddag. Etterpå satte de seg på flyet til Madrid. Foto: NTB Vis mer

Men nå er det kampen i kveld som teller. Returoppgjøret går i Manchester onsdag i neste uke.

Manchester City er blitt slått ut av Real Madrid to ganger i semifinalen. Ekspertene mener City kan ha fordel av å ha hjemmekamp sist.

- At første kamp spilles på Bernabéu vil trolig være fordel for City. Magien på Bernabéu hjelper Real Madrid til å gi full gass når de jager noe i den andre kampen, sier fotballekspert Steve McManaman til Sunday Mirror.

Det var dette som skjedde i fjor.

- Semifinalen mot City i 2022 kalte spanjolene for La Remontada (comebacket). De tapte 4-3 i Manchester før de vant 3-1 i en utrolig atmosfære i Spania, påpeker den tidligere Real-spilleren.

- Denne gang vil den andre kampen spilles på Etihad Stadium. Det er derfor City er favoritter. Men du kan aldri avskrive Real Madrid.

MORO: Jack Grealish og Erling Braut Haaland er blitt gode venner. Vis mer

The Sun-journalist Martin Blackburn er inne på det samme:

- Manchester City har dårlige minner fra Bernabéu. Sist gang var for bare 12 måneder siden. Det faktum at de har bortekamp først, er en fordel for dem. City har vært veldig sterke hjemme på Etihad Stadium, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer