Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Rosenborg-Molde

Da Kåre Ingebrigtsen traff med laguttaket, ble Rosenborg igjen Norges beste fotballag

Kåre Ingebrigtsen gjorde laguttaket, ikke tabellposisjon, til det store temaet før skjebnekampen mot Molde. Han kunne ikke truffet bedre.

HERJET: Endelig stemte alt for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HERJET: Endelig stemte alt for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-Molde 4–0 (2–0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Nicklas Bendtner som venstrekant, Alex Søderlund som spiss, høyt balltempo, stor aggressivitet, mange bevegelser og ditto innlegg, snudde krise til årsbeste på Lerkendal.

Da Kåre Ingebrigtsen trengte å dra opp en kanin eller to fra hatten kom det plutselig en hel gjeng som ville være med og trylle.

FØR KAMPEN GJORDE Rosenborg noe de ikke pleier å gjøre for ofte. De stengte treningene. I løpet av kampen gjorde de som de pleier når alt stemmer. De herjet med motstanderen. Og da Nicklas Bendtner scoret 1–0 etter 20 minutter, spissen som fram til Rosenborgs vendepunkt ikke hadde hatt en eneste avslutning på mål så langt i sesongen, falt alle brikkene på plass.

Da han gjorde 4–0 midtveis i andre omgang, var vårens sår ferdig slikket.

Rosenborg var sultne igjen.

Akkurat slik vi kjenner dem.

SJELDEN, ELLER KANSKJE er det grunnlag for å si aldri, har en kamp i serierunde fire hatt større betydning for en sesong. Sjelden har Lerkendal vært mer alvorstynget så tidlig på året. Sjelden, om noen gang, har ihuga RBK-ere ment at sesongen sto og falt på en kamp i april. For det gikk ikke bare om tre poeng denne søndagskvelden, potten var mye større enn som så.

Der tap var utenkelig, uavgjort for lite og seier det eneste som gjaldt.

EN GOD START drar med seg positivitet, optimisme og selvtillit, selv om tabellen selvfølgelig ikke er verd en analyse før etter ti serierunder. Det er verdt å huske på. Det er fortsatt 78 poeng igjen å spille om. Serien er knapt i gang. Og selv om det gjorde veldig vondt på Lerkendal, har Molde fortsatt gjort en veldig mye bedre vår enn Rosenborg.

Om det er en trøst.

I 1997, ETTER tre poeng på fire kamper, vant Rosenborg til slutt seriegullet med 11 poeng etter 26 serierunder. Nå har de fem og 26 runder igjen å spille. Hvilket betyr at Rosenborg er på kjøl, at 0–1 i Sarpsborg, 2–2 hjemme mot Kristiansund og 1–1 i Skien kan arkiveres som det Nils Arne Eggen kalte trykkfeil.

Så lenge Kåre Ingebrigtsen vet hvor korrekturlakken finnes, er det ingen fare med tittelforsvarerne.

I FJOR SCORET Rosenborg 57 mål på veien til seriemesterskapet de vant med 61 poeng, sju foran Molde. Det var ikke Kåre Ingebrigtsen fornøyd med. Seriemesterskap eller ikke, Rosenborg skal score mange mål, det ligger i klubbens DNA. I hvert fall pluss to per kamp i snitt. Så et av hovedfokusene inn mot denne sesongen har vært å score betydelig mer enn fjorårets gjennomsnitt på 1,9 mål per kamp.

Før Molde-kampen hadde Rosenborg tre på tre, og var tre bak skjemaet.

Nå har de sju på fire.

EVEN HOVLAND GIR Rosenborg større fart i midtforsvaret, og er en klar forsterkning. Det gir laget større defensiv trygghet. Knepet med Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund samtidig, gir Rosenborg betydelig mer kraft i angrep. Og når det stemmer bak, løpes på midten, dobles på kant og produseres innlegg fra begge sider, er Rosenborg der de skal være.

I posisjon til å feste blikket på enda et seriemesterskap.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR fikk seg en liten overraskelse på Lerkendal. Av sitt eget lag. At Rosenborg ville være sultne, aggressive og spille med Nicklas Bendtner ute til venstre, meldte han på forhånd. Det han ikke så komme, var Moldes totale mangel på råskap og duellstyrke. Som om kampen var over etter en halvtime, da Kristoffer Haugen ikke visste hvem som var hvor i egen boks og serverte Alexander Søderlund en pasning synonymt med sjølmål (2-0).

MOLDE LEDER FORTSATT Eliteserien. Det skal de ha. Rosenborg reddet vårsesongen og rykket opp til sjetteplass. Det trengte de. Og før det får satt seg – etter rundt ti serierunder – vil veldig mye skje.

Det eneste som er helt sikkert er at Rosenborg vil fortsette å klatre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!