Da Karma-Jansrud og Afrika-Torbjørnsen tok bølgen for King Kenny

En av verdens beste storslalåmkjørere ble ekstremt lykkelig da Liverpool slo Chelsea. Det ble en talentspeider jeg kjenner også.

SNART DIN TUR: 123 renn uten å ha klatret til topps til tross, Kjetil Jansrud kan fort ta VM-gull i storslalåm. Foto: JOE KLAMAR/AFP
SNART DIN TUR: 123 renn uten å ha klatret til topps til tross, Kjetil Jansrud kan fort ta VM-gull i storslalåm. Foto: JOE KLAMAR/AFPVis mer

SK 7111 Oslo-Faro - mandag 7. februar:

SØNDAG ETTERMIDDAG SENDTE jeg en sms-gratulasjon til en skiløper som liker god mat, som jobber meget seriøst og som fort kan være verdensmester i neste uke. Samtidig ba jeg om en setning der han på sedvanlig og finurlig Jansrud-vis skulle sette ord på form og muligheter inn mot VM i Garmisch Partenkirchen. Ja, jeg vet at Kjetil har kjørt 123 verdenscuprenn uten å vinne en eneste gang, men en gang må jo være den første.

For det er ikke ferdighetene, viljen eller motet det kommer an på lenger - det er flyten og marginene.

At Kjetil Jansrud kan bli verdensmester i storslalåm er det derfor ingen grunn til å tvile på.

Svaret kom etter et par timer:

«TAKK FOR DET, Morten. Jeg håper jeg kan ta steget opp snart selv. I VM betyr ikke resultatet her (Hinterstoder) noe som helst. Men det er godt å se at formen er god og at toppfarten min er høy. Hehe. Vanskelig å komme på en god one-liner her. Men jeg tror veldig på karmapolitiet, både på godt og vondt, og håper det gir utslag i VM-storslalåmen.

Forresten, helt enig: Carroll for 35 mill. er forferdelig. Men Suarez blir en hit for oss!»

DEN SISTE SETNINGEN avslører at Kjetil Jansrud er litt mer enn middels Liverpool-mann og at han leser Dagboka. Den neste tekstmeldingen han sendte - for han liker å utdype det - forklarer hvorfor jeg kommer til å krysse armer og bein når VM-gullet i storslalåm skal deles ut.

Og hvorfor jeg mener han fortjener å bli den neste norske verdensmesteren:

«LA MEG UTDYPE karmasetningen: Jeg tror på karma. Jeg føler jeg har jobbet og jobber hardt for å hevde meg, og det er ingenting i verden jeg ønsker meg mer enn å stå på toppen av pallen. Sånn sett håper jeg karmapolitiet er enig og deler ut 18 hundredeler (tapte med 17 hundredler søndag) den andre veien i neste renn.»

SER CHELSEA-LIVERPOOL, svarte jeg. 0-0. Maxi skjøt i tverrliggeren for åpent mål fra tre meter. Torres sliter. Men Tevez scoret tre for City (lørdag). (Og det hjelper alltid. Om ikke for annet så for den fundamentalistiske supporterbalansen i Dagbladets sportsredaksjon)

KJ: Hvordan spiller de? Ja, Tevez leverer. Takk for det. Håper Carra setter inn en skikkelig scousertakling snart. Hey, Torres, ye left ye purse in the pool wardrobe - here ye go!

LIVERPOOL-HJERTE: Talentspeider Stig Torbjørnsen. Foto: FORM KALLESTAD/SCANPIX
LIVERPOOL-HJERTE: Talentspeider Stig Torbjørnsen. Foto: FORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

MP: Du leder 1-0. Meireles!

KJ: Wow. Et kjøp av Hodgson som faktisk leverer. Man skal oppleve mye her i livet.

Ja, det skal man. Og man skal lese mye også. Som for eksempel denne teksten fra en leser i Vibes gate i Oslo (talentspeider med mange Afrikanske lands stempler i passet):

«Dette er akkurat de samme spillerne som så ut som et bedriftslag under Roy!! King Kenny!!!!!»

PS! Sitter sammen med John Carew på flyet til årets første landskamp. John spiller golf på iPaden sin. Jeg skriver disse bokstavene.

- Hva skriver du om, spør John.

- Jansrud og Stig Marius Torbjørnsen.

- Hvem?

- En god alpinist og en flink talentspeider.

- Hæ?

- Jansrud kjører fort på ski - Stig Marius drar til Afrika og sjekker om brødrene dine er gode nok.
 
- Lykke til.

PSS! Har forresten ikke hørt noe fra Manchester Uniteds høyborg etter tapet for Wolverhampton. Kommer ikke til å høre noe heller. Men Sigve Kvamme vet at jeg smiler inni meg. Og jeg vet at han vet det.

LANSLAGSTUR: John Carew og Morten Gamst Pedersen reiste i dag til Portugal, for å spille landskamp mot Polen på onsdag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
LANSLAGSTUR: John Carew og Morten Gamst Pedersen reiste i dag til Portugal, for å spille landskamp mot Polen på onsdag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer