SKÅL: Dette plastglasset med øl, som ble kastet fra tribunen, landet lekkert i hånda til Kennedy Bakircioglü. Han takket, bukket og tok en slurk. Foto: Bildbyrån
SKÅL: Dette plastglasset med øl, som ble kastet fra tribunen, landet lekkert i hånda til Kennedy Bakircioglü. Han takket, bukket og tok en slurk. Foto: BildbyrånVis mer

Kennedy Bakircioglü drakk øl på banen

Da Kennedy feiret drømmetreff, kom en øl flygende. Nå hylles han verden over

Klubblegenden Kennedy Bakircioglü (37) ser ut til å avslutte karrieren i Hammarby med stil.

Det er vanskelig å bli en mye større klubblegende enn Kennedy Bakircioglü er i svenske Hammarby.

Allerede i 2004 ble han kåret til den fjerde største klubbprofilen gjennom tidene.

Det var før han gjorde comeback i klubben i 2012 etter en rundtur i Fotball-Europa, og var med å få klubben opp igjen til Sveriges øverste divisjon.

Øltørst

I går sikret den svenske veteranen seg, om mulig, en enda større plass i supporterens hjerte.

Det skjedde etter at 37-åringen dunket inn en frisparkperle fra 30 meter i 3-0 seieren mot IFK Göteborg.

I jubelscenene som utspilte seg i det Bakircioglü stormet mot fansen, skjedde det noe smått utrolig.

De svenske supporterne kastet både det ene og det andre inn på gressmatta i euforien over målet. Blant gjenstandene som ble kastet, var et halvfullt plastglass med øl.

Bakircioglü viste at han muligens har ei framtid i NFL etter et lekkert mottak av plastglasset, før han tok seg en god slurk av ølen.

Han er en showmann, og fansen elsker det. Flere store nettsteder har fanget opp saken. Daily Mail skriver at Bakircioglü tar målfeiringen til et helt nytt nivå. Også brasilianske, norske, portugisiske, serbiske og (selvfølgelig) svenske aviser har skrevet om saken.

Til svenske Aftonbladet sier hovedpersonen selv:

- Jeg fikk frysninger da fansen ropte at jeg skulle ta frisparket. Jeg hadde så mye energi. Og så ble det mål. Det var galskap, og midt i feiringen var det noen som kastet en øl etter meg. Jeg bare klikket og helte i meg det lille som var igjen i glasset.

FEIRET: Kennedy Bakircioglü unner seg en slurk av ølen etter frisparkperlen mot IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån
FEIRET: Kennedy Bakircioglü unner seg en slurk av ølen etter frisparkperlen mot IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån Vis mer

Siste sesong

Til tross for en lunken form den siste tida (Hammarby har tre tap på de siste fem kampene), ligger laget fra Stockholm på tredjeplass i Allsvenskan etter 24 kamper.

Opp til serieleder og byrival AIK er det ti poeng.

Bakircioglü har slitt med å spille seg til fast plass for Stockholms-laget i år, og har åtte innhopp. Gårsdagens mål var hans første denne sesongen, skriver Altomfotball.

Bakircioglü er inne i sin siste sesong for klubben. Klokka tikker faretruende fort mot 37-åringens siste hjemmekamp i grønt og hvitt mot Hacken 4. november.

- Jeg tørr ikke tenke på den kampen, det kommer til å bli utrolig følelsesladd. Men sånn er livet, sier han til Aftonbladet.

En sann legende takker av. Det kommer garantert til å bli en verdig hyllest fra supporterne. Og det spørs om én slurk øl holder akkurat den dagen.