Da Kjernen ropte debutantens navn før straffen, spurte han treneren om det var greit: - Enorm opplevelse

Erlend Dahl Reitan var ikke nervøs. 

FIKK LOV: Rosenborgs Erlend Dahl Reitan(t.h.) fikk lov av Mushaga Bakenga (t.v.) til å ta straffesparket.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FIKK LOV: Rosenborgs Erlend Dahl Reitan(t.h.) fikk lov av Mushaga Bakenga (t.v.) til å ta straffesparket. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg - Start 2-0 (0-0)

LERKENDAL (Dagbladet): 19 år gamle Erlend Dahl Reitan kom til Rosenborg fra den lille bygda Klæbu noen minutters kjøretur utenfor Trondheim for fire og et halvt år siden.

I kveld fikk han sin debut i eliteserien, som erstatter for høyreback Jonas Svensson.

Dahl Reitan spilte bare bedre og bedre, og kronet det hele med scoring på straffespark og kåring til Rosenborgs beste spiller av supporterne.

Fikk straffen

Og det trønderske publikum vet å sette pris på nye lokale spillere. Da Rosenborg fikk straffe like før slutt gjorde Mushaga Bakenga seg klar.

Erlend Dahl Reitan ruslet bort til benken for å drikke, før Kjernen plutselig begynte å rope på unggutten. Det var ingen tvil om at de ville at han skulle få sin debutscoring.

- Jeg måtte spørre Kåre om det var greit, og så var Mush så snill å gi bort straffen til meg, smiler Dahl Reitan.

Han gikk frem og dundret ballen knallhardt i målet.

- Jeg var veldig rolig og følte ikke noe press. Det var bare å klinke til, sier 19-åringen.

Enorm opplevelse

Han hadde visst helt siden tirsdag at han skulle spille mot Start.

- Det var en helt enorm opplevelse. Ekstremt stort for meg, og jeg synes det gikk helt fint i kampen. Etter hvert prøvde jeg også å by mer på meg selv, sier Erlend Dahl Reitan.

Rosenborg-trener er full av lovord om den nye lokale gutten.

- En fantastisk gutt. Utrolig artig for ham å få denne kampen, og gjøre det så bra. Det er utrolig viktig for oss å få frem nye lokale spillere, og her har vi en som kan bidra for oss i mange år fremover. Erlend er som sagt en herlig gutt som i lang tid har jobbet hardt, sier Kåre Ingebrigtsen.

Dårlig tempo

Selve kampen var imidlertid ikke Rosenborg-treneren så veldig fornøyd med.

- Vi hadde bra kontroll på det, men det gnistret ikke akkurat av oss. Veldig upresist, dårlig tempo og rett og slett ingen god kamp av oss. Men vi er jo fornøyd med tre poeng, sier Ingebrigtsen.

Etter å ha slitt med å skape veldig mye den første timen løsnet det mer etter at toppscorer Christian Gytkjær hadde satt inn 1-0 etter 61 minutter. Men bursdagsfeiringen til Nils Arne Eggen ble aldri det festfyrverkeriet Rosenborg hadde håpet på.

- Nils var nok ikke særlig fornøyd med denne feiringen, nei. Men så liker han jo ikke feiringer så godt heller, smiler Kåre Ingebrigtsen.

Misfornøyd Eggen

Og han hadde helt rett i sine antakelser. I pausen sa nemlig Nils Arne Eggen dette til Dagbladet:

- Dette er ikke noe å skryte av. Det går altfor sakte med støttepasninger i hytt og vær. Men dem har jo byttet så mange spillere at relasjonene mangler fullstendig. Spør du meg så er det feil å bytte så mange, sa Nils Arne Eggen som ble hyllet med bursdagssang og gaver før kampen.

Men Rosenborg vant som de ville, og leder nå eliteserien med 18 poeng – og med like mange poeng å spille om.

- Det spørs om jeg har jobb neste år hvis vi roter bort dette nå, smiler Kåre Ingebrigtsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer