IMPONERER: Empolis Piotr Zielinski (t.v.) er en spiller du kan få høre mye om i sommerens EM. Her er han i duell med Sampdorias Djamel Eddine Mesbah. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/NTB Scanpix
IMPONERER: Empolis Piotr Zielinski (t.v.) er en spiller du kan få høre mye om i sommerens EM. Her er han i duell med Sampdorias Djamel Eddine Mesbah. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/NTB ScanpixVis mer

Da Klopp fikk se video av stortalentet: «Hvem er denne fyren? Jeg vil ha ham!»

Piotr Zielinski (21) er et navn du bør merke deg.

(FourFourTwo): Jürgen Klopp vil få midler til å gjenoppbygge Liverpool denne sommeren, og den talentfulle 21-åringen fra Serie A kan bli hans første sommersignering. Piotr Zielinski har bokført fire mål og seks assist for Empoli på utlån fra Udinese denne sesongen, og etter rapportene skal tyskeren ha fått opp øynene for ham.

Udineses sportsdirektør Cristiano Giaretta innrømte forrige uke at Liverpools interesse er reell, og det har vært rykter om at Klopp og Zielinski allerede har snakket sammen. Etter rapportene skal manageren ha blitt vist en video av ham av en speider og svart: «Hvem er denne fyren? Jeg vil ha ham!»

Klopp har allerede hjulpet et ungt polsk talent i å bli en verdensklassespiller i Borussia Dortmund. Zielinski har fortsatt en lang vei å gå før han er i nærheten av å kunne sammenliknes med Robert Lewandowski, men unggutten har definitivt potensial til å bli en av de beste i sin posisjon.

Så hvem er egentlig denne kløktige polske midtbanespillere som mange mener har potensial til å bli en av stjernene i 2016-EM? Og hva sier han selv?

Slo til umiddelbart Zielinski forlot Polen i en alder av 17, da Udinese signerte ham fra den lokale klubben Zaglebie Lubin. Nåværende Swansea-sjef Francesco Guidolin ga ham Serie A-debuten mot Cagliari et år seinere, og tenåringen ble umiddelbart en sensasjon ved siden av spissen Antonio Di Natalle.

Med tanke på det imponerende spillet i 2013/14-sesongen, kom det som en overraskelse da Zielinski ble sendt på utlån til Empoli. På den tiden virker det som et steg tilbake for polakken, men overgangen har fungert perfekt.

- Jeg mistet plassen på Udinese-laget og jeg vet ikke hva som skjedde, forteller Zielinski til FourFourTwo.

- Jeg var bare 18 år gammel da jeg begynte å spille for dem og jeg forventet ikke det. Det startet veldig bra - treneren sa til og med offentlig at «jeg har funnet den nye Di Natale».

- Men han brukte meg knapt den påfølgende sesongen, så jeg bestemte meg for å gå på utlån. Min første sesong i Empoli var ikke bra, men de viste meg tillit og hentet meg tilbake sesongen etterpå. Det var en vanskelig start, men etterpå fungerte det veldig bra. Jeg har kommet inn i en fin rytme og vi spilte bra fotball også.

- Jeg er veldig takknemlig overfor trener Marco Giampaolo som hadde troen på meg. Han inspirerte meg ved å si: «Du har ferdigheter, du er en god fotballspiller, men du må tro mer på deg selv». Den største innflytelsen han hadde på meg var å lære meg hvordan jeg skulle forsvare meg - hvordan jeg skulle angripe med press, legge press på backer på motsatt side og hvordan jeg skulle posisjonere meg når motstanderen har ballen.

- Det var mitt svakeste punkt, jeg fokuserte bare på å angripe, men hvis du skal klare deg på det høyeste nivået må du gjøre begge deler. Det er fortsatt rom for forbedringer defensivt, men jeg beveger meg definitivt i riktig retning.

Flytter på seg? Å sette Zielinski sammen med tidligere Middlesbrough-spiss Massimo Maccarone var avgjørende for Empolis suksess. Mange spådde at Empoli ville rykke ned, men med to kamper igjen å spille ligger klubben på midten av tabellen. Zielinski har vært instrumental som klubbens mest kreative spiller, og ferdighetene hans kom spesielt til syne i en briljant forestilling mot Milan.

- Det er en av mine beste kamper, sier han.

- Jeg scoret mitt andre mål i Serie A. Å spille og gjøre mål mot Milan var som en barndomsdrøm som ble virkelighet. Da jeg vokste opp var de et av de beste lagene i verden, så det var nostalgisk.

Men er han villig til å bytte fersk pasta med fish and chips?

- Jeg har ikke noe imot å bli værende i Serie A noen år, for jeg føler meg bra i Italia. Jeg forstår likevel at den engelske og spanske ligaen er litt bedre for øyeblikket, sier han diplomatisk.

- Dersom et interessant tilbud kommer på bordet, hvorfor ikke? Jeg har tre kamper igjen å spille denne sesongen og forhåpentligvis blir det tur til 2016-EM, så jeg vil fokusere på det, men i sommer er alt mulig. Min barndomsdrøm var alltid å spille for Real Madrid, men jeg vet at det er en lang vei dit, hvis det noen gang vil skje. De henter bare megastjernene, så jeg må bevise noe først.

Zidane-fan Dersom en overgang til den spanske hovedstaden skulle skje, vil Zielinski få muligheten til å jobbe under en av sine største inspirasjoner - Real Madrid-manager Zinedine Zidane.

- Jeg elsket Zidane, Ronaldinho og Robinho som barn - de var mine idoler, sier han.

- I dag beundrer jeg Iniesta, Modric og Pogba, selvfølgelig - han er uten tvil den beste spilleren i Serie A. Jeg fikk muligheten til å spille mot ham nylig. Det var tøft, men jeg syns jeg klarte meg bra.

Det gjorde han definitivt. Ifølge Corriere dello Sport er han en av flere mulige erstattere dersom franskmannen skulle forlate Juventus denne sommeren, samtidig som en alvorlig skade på Claudio Marchisio betyr at Zielinski kanskje blir kjøpt selv om Pogba blir værende. Og siden Klopp og Liverpool også er gira, kan det bli en hektisk sommer for mannen fra polske Lubin.

På Europa-scenen Mange eksperter i hjemlandet tror at Zielinskis markedsverdi vil øke betraktelig etter EM. Polen har ikke hatt så mange gode angrepsspillere siden VM i 1978, da Kazimierz Deyna, Zbigniew Boniek, Wlodzimierz Lubanski, Grzegorz Lato og Andrzej Szarmach skjøt dem til andre gruppespill.

Det var også en talentfull midtbanespiller som het Adam Nawalka i det laget for 38 år siden, og den tidligere Wisla Krakow-mannen er trener for Polen denne sommeren. Med Lewandowski, Arkadiusz Milik og Kamil Grosicki i rekkene, er det mange som tipper at Polen er en «dark horse» i Frankrike.

Det er Zielinski som kan vise seg å være den skjulte diamanten som vil skinne i sommer.

- Han er en ung spiller og vi ser at han har potensial til å vokse, noe som er bra fordi det viser hvor talentfull han er, sa Nawalka nylig.

- Vi regner med ham og han har en sjanse til å være i startelleveren i EM.

Forutbestemt toppspiller? - Jeg kjenner mine kvaliteter og jeg tror at hver treningssamling med landslaget hjelper meg til å bli bedre, sier Zielinski.

- Jeg jobber veldig hardt for å spille meg inn i elleveren som skal spille i EM. Hver gang jeg går ut på banen ønsker jeg å vise treneren at jeg kan gi det lille ekstra.

- Jeg liker samarbeidet med Lewandowski så langt. Nylig slo jeg to gjennombruddspasninger som han tok vare på. Han er en fantastisk spiss - han kan ta seg forbi en forsvarer med en kroppsbevegelse, og han vet når han skal løpe i bakrom. Men jeg tror også at vår andre spiss, Arkadiusz Milik, kommer til å bli en verdensklassespiller. Å spille like bak begge to ville vært veldig gøy. Jeg vet at jeg kan hjelpe dem i Frankrike.

Men hvor på banen ønsker han å spille, og hva mener han er de beste kvalitetene han har? Noen eksperter har sammenliknet ham med en ung Andrés Iniesta, mens andre mener han er mer lik Marco Reus.

- Min naturlige posisjon er sentralt som en offensiv midtbanespiller bak en eller to spisser, forklarer Zielinski.

- Jeg har også til tider spilt på høyrekanten denne sesongen, men det er sentralt i banen jeg er best. Jeg kan spille på midten i alle slags system, men i en mer offensiv rolle. Jeg er fortsatt ikke så komfortabel defensivt, men jeg forbedrer meg stadig takket være Giampaolo.

Zielinskis agent, Bartlomiej Bolej, forteller FourFourTwo:

- Vi har fulgt hans karriere i en lang tid og han har alt som trengs for å bli en fantastisk fotballspiller i en europeisk storklubb. Etter min mening er han også klar for å bli Polens fremste playmaker i åra som kommer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Fourfourtwo på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.