Fotballandslaget 2018

Da Lagerbäck tok over Norge, visste han ikke hvor dårlig det sto til med norsk fotball

Det er mye godt å si om Lars Lagerbäck ut over en cv som taler for seg selv. Men ingenting slår ærligheten hans.

HAR PRØVD ALT: Lars Lagerbäck innrømmer at det han har bedrevet som norsk landslagstrener så langt - han har tatt ut 41 spillere og brukt 37 av dem i ni landskamper - ikke minner om eliteidrett. Når juni kommer er han nødt til å sette strek og satse på det beste av det som er middels. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
HAR PRØVD ALT: Lars Lagerbäck innrømmer at det han har bedrevet som norsk landslagstrener så langt - han har tatt ut 41 spillere og brukt 37 av dem i ni landskamper - ikke minner om eliteidrett. Når juni kommer er han nødt til å sette strek og satse på det beste av det som er middels. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Du trenger ikke spørre en gang, det kommer uoppfordret som en statusrapport på fotballrikets tilstand etter snart 14 måneder i jobben. Lars Lagerbäck har nemlig ingen agenda ut over det å gjøre Norge herrer A til et bedre fotballag. Og derfor trenger han ikke å pakke det inn, svensken, han sier det heller som det er.

Ved inngangen til 2018 handler det som at nivået og kvaliteten på Norge herrer A ikke er det den meritterte treneren forbinder med eliteidrett.

INGEN FORTID I norsk fotball, ingen bindinger og ingen koalisjoner å ta vare på gjør Lars Lagerbäck til den mest troverdige stemmen på Ullevaal Stadion. The real deal, om du vil. Det friske pustet norsk fotball trenger. For adresserer du ikke problemene er det også vanskelig å gjøre noe med dem.

Og problemet er fortsatt at vi har for mange jevne (ikke gode nok) spillere.

1. FEBRUAR 2017 fikk Lars Lagerbäck ansvaret for Norge. Siden det har han kartlagt, analysert og gjort seg opp en mening om hva som er galt med norsk fotball. 41 spillere har vært innom landslagstroppen de siste ni kampene (tre seirer, to uavgjort, fire tap), 37 av dem har fått spilletid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer