Da laget kastet seg på den store internettrenden, stilte Ronaldo opp slik

Mannequin Challenge tar sportsverden med storm. 

LIKER Å VISE SEG FRAM: Du ser ofte Cristiano Ronaldo i bar overkropp. Foto: Joe Meredith/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
LIKER Å VISE SEG FRAM: Du ser ofte Cristiano Ronaldo i bar overkropp. Foto: Joe Meredith/JMP/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sjansen er stor for at du allerede har hørt om internettfenomenet Mannequin Challenge.

Kort fortalt går det ut på at du filmer en situasjon der folk stopper opp og står helt urørlige, gjerne med musikk i bakgrunnen (sangen som blir brukt mest er Black Beatles av Rae Sremmurds).

Ordet «mannequin» er blant annet amerikansk for «utstillingsdukke», og det er grunn til å tro at fenomenet handler om å stå stille som utstillingsdukker.

Trenden skal ha startet av to amerikanske studenter 26. oktober i år. Med hashtaggen #MannequinChallenge, spredte fenomenet seg rekordraskt på sosiale medier som Twitter og Instagram.

Sports-trend

Trenden spredte seg til flere amerikanske skoler, men ble også brukt blant flere større sportsklubber i USA. Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys, Buffalo Bills, New York Giants og Milwakee Bucks er bare noen av klubbene som har tatt utfordringen. Du kan se noen av innslagene i bunnen av artikkelen.

Det tok ikke lang tid før fenomenet spredte seg til Europa. Det tyske storlaget Borussia Dortmund har blant annet filmet en seanse fra styrkerommet (se nederst i artikkelen).

Den tyske superstjernen Thomas Müller la tidligere i dag ut en video av det tyske fotballandslaget. I går laget Portugal, med Cristiano Ronaldo i spissen, en video fra garderoben.

Bar overkropp

Ronaldo tok, selvfølgelig, hovedrollen i videoen. Portugiseren stilte seg midt på gulvet i sin kjente positur - kun iført trusa. De øvrige spillerne sitter rundt ham og prater i telefonen og gjør andre hverdagslige ting (se nederst i artikkelen).

Superstjernen Cristiano Ronaldo har aldri vært redd for å vise seg fram i bar overkropp. For to uker siden la Ronaldo ut et bilde av seg selv i bar overkropp med en stor frakk rundt seg. Reaksjonene har naturligvis ikke latt vente på seg.

Den tyske keeperlegenden Oliver Kahn har tidligere uttalt at han er lei av å se Ronaldos nakne kropp.

- I det siste har jeg sett mer av Cristiano Ronaldos sixpack enn min kones bryster, sa Kahn til tyske ZDF i april.

Svenske Ola Toivonen er den siste i rekken. Han la ut en video med det svenske landslaget som tar Mannequin Challenge nå i kveld.

Det er også kjendiser og politikere som har tatt Mannequin Challenge. Hillary Clinton deltok blant annet på en seanse dagen før presidentvalget i USA.

Bli ikke overrasket om trenden brer seg blant norske sportsklubber i nær framtid.

#mannequinchallenge 🇸🇪 @swemnt

A video posted by Ola Toivonen 🇸🇪 (@olatoivonen20) on