Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Liverpool sårt trengte poeng, plasserte Rodgers sine beste på benken

Seks uttak som har kostet engelske klubber avansement i Europa.

 BENKET STJERNENE:  Brendan Rodgers hadde liten tro på at Liverpool kunne få med seg noe fra Santiago Bernabeu. Så liten at han plasserte sine beste på benken. Det endte med et surt 1-0-tap. Foto: AP Photo/NTB Scanpix.
BENKET STJERNENE: Brendan Rodgers hadde liten tro på at Liverpool kunne få med seg noe fra Santiago Bernabeu. Så liten at han plasserte sine beste på benken. Det endte med et surt 1-0-tap. Foto: AP Photo/NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Hvor mye skal man satse på avansement i Europa versus suksess i den hjemlige ligaen? Mange managere har slitt med å finne den riktige balansegangen, og hvilingen av spillere har slått negativt ut på begge fronter for noen. Her er seks tilfeller hvor engelske klubber har misset.

Gary Megson (Bolton) Bolton-manageren tok en taktisk vurdering før returoppgjøret mot Sporting Lisboa i åttedelsfinalen i 07/08. Lagene hadde spilt 1-1 i England i det første oppgjøret.

Men bare noen dager seinere ventet en uhyre viktig kamp for Bolton mot Wigan i Premier League.

Megson skiftet ut hele laget før turen til Portugal. Det viste seg å ikke være noe sjakktrekk, og avgjørelsen slo tilbake på Megson. Bolton tapte 1-0 i Lisboa etter en scoring i det 85. minutt. Et par dager seinere ble Wigan med en mann utvist for sterke.

Bolton måtte kjempe for tilværelsen i den øverste divisjonen resten av sesongen. Megsons dristige laguttak ble nok tilgitt da klubben berget plassen.

Nå kjemper Bolton for plassen i Championship. Deres siste kamp i Europa er og blir et frustrerende minne for fansen.

Martin O'Neill (Aston Villa) I 2009 hadde Villa spilt uavgjort i første oppgjør mot CSKA Moskva i 16-delsfinalen hjemme på Villa Park. Med andre ord hadde de alt å spille for i Russland.

Gabriel Agbonlahor, John Carew, Ashley Young, Gareth Barry og Stilijan Petrov var alle nøkkelspillere i Villa, som ikke engang var å se i kamptroppen til det returoppgjøret.

 HVILTE SPILLERE:  Bolton-manager Gary Megson hvilte sine beste spillere under returoppgjøret mot Sporting. De røk ut, og der er klubbens siste opptreden i Europa. Foto: NTB Scanpix.
HVILTE SPILLERE: Bolton-manager Gary Megson hvilte sine beste spillere under returoppgjøret mot Sporting. De røk ut, og der er klubbens siste opptreden i Europa. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Villa røk på hodet ut med et 2-0-tap i bagasjen. På veien hjem kunne den reisende fansen fundere på om et toppet Villa-lag hadde klart å ta seg videre.

Hvilingen av nøkkelspillere gjorde ikke noe godt i etterkant heller. Villas form stupte. Fjerdeplassen de hadde kjempet om forsvant ut av synet. Åtte kamper uten seier fulgte etter Europa-exiten. Villa endte på 6. plass.

Harry Redknapp (Tottenham) I løpet av tiden som Tottenham-manager ble det ganske kjent at herr Redknapp ikke akkurat prioriterte Europa League. Det kom aldri tydeligere fram enn før 2011/12-utgaven da Spurs-stjerne Rafael van der Vaart ikke engang var registrert for å spille gruppespillet.

Nederlenderen ble skadet i Premier League og utelatt fra Europa League uten å være klar over det selv.

- Tottenham kunne ha pratet med meg først, sa van der Vaart.

Nord-London klubb tok seg ikke videre fra gruppespillet, uten at det tok nattesøvnen fra Harry Redknapp. Mulig det reduserte van der Vaarts fravær, men mange har stilt spørsmål til Redknapps tilnærming til Europa League.

Tony Pulis (Stoke) Stoke i Europa! i utslagsrundene! Mot Valencia! Hadde du sagt det til en Stoke-fan i 2008 hadde han bare ledd av deg. Men i 2011/12 var det faktisk tilfelle. The Potters hadde tatt seg videre fra gruppen med Besiktas, Dynamo Kiev og Macca Tel Aviv.

Mehmet Topals langskudd hadde gitt Valencia en knapp ledelse før returoppgjøret på Mestalla. Men Stoke-fansens håp om avansement ble fjernet før laget hadde satt seg på flyet.

 SCORET:  John Carew scoret i hjemmeoppgjøret. Men til returoppgjøret ble han og en rekke andre spillere hvilt. Villa røk ut. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix.
SCORET: John Carew scoret i hjemmeoppgjøret. Men til returoppgjøret ble han og en rekke andre spillere hvilt. Villa røk ut. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix. Vis mer

Ni førstelagsspillere ble værende i England. Åtte av dem som startet det første møtet var ikke i elleveren.

Stoke tapte bare 1-0. Etter kampen måtte Pullis forsvare laguttaket.

- Vi hadde faktisk fire spillere som er kaptein for sitt land, og dette laget har mer erfaring enn det som spilte på Britannia Stadium, sa treneren.

- Det er dette laget som har spilt mesteparten av kampene i Europa. Jeg skjønner ikke hva alt oppstyret her handler om.

Alan Pardew (Newcastle) Europa League-kvartfinalen i 2012/13. Newcastle taper 3-1 mot Benfica i Portugal. En god hjemmekamp kreves for å ta seg videre.

Alan Pardew hadde noe annet i tankene med et Tyne-Wear-derby like rundt hjørnet. Pardew hvilte en rekke spillere. 20 minutter før slutt scoret faktisk Papiss Cisse for Newcastle, men det endte med et 4-2-tap sammenlagt. I det påfølgende derbyet tapte Newcastle 3-0 mot Sunderland. Ikke Pardews beste uke.

Brendan Rodgers (Liverpool) Den tidligere Liverpool-manageren ledet Liverpool tilbake i Europas gjeveste turnering med den fantastiske 2013/14-sesongen. Gruppespillet gikk helt som ventet. Ludogorets ble oppskriftsmessig slått, mens Merseyside-klubben tapte for både Basel og hjemme mot Real Madrid.

Før returoppgjøret mot Real virket det som om Nord-Iren hadde gitt opp å ta seg videre. Til kampen på Bernabeu ble Steven Gerrard, Raheem Sterling, Philippe Coutinho og Jordan Henderson ble alle henvist til benken.

 LIKTE IKKE EUROPA LEAGUE:  Daværende Spurs-manager Harry Redknapp hadde lite til overs for Europa League. Foto: Andrew Boyers / NTB Scanpix.
LIKTE IKKE EUROPA LEAGUE: Daværende Spurs-manager Harry Redknapp hadde lite til overs for Europa League. Foto: Andrew Boyers / NTB Scanpix. Vis mer

Kolo Toure, Joe Allen og Fabio Borini fikk i stedet sjansen. Karim Benzema scoret for vertene i 1. omgang. Først med 15 minutter igjen hadde Rodgers satt inn sine tre største stjerner på banen.

Det var for seint. Det ble tap. Liverpool fulgte opp med to uavgjortkamper og drømmen om en ny Champions League-tittel ble knust.

 GA OPP PÅ FORHÅND:  Liverpool visste at de ville få det tøft borte mot Real Madrid. Lettere ble det ikke av at de beste spillerne ble plassert på benken. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB Scanpix.
GA OPP PÅ FORHÅND: Liverpool visste at de ville få det tøft borte mot Real Madrid. Lettere ble det ikke av at de beste spillerne ble plassert på benken. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB Scanpix. Vis mer