LIVERPOOLS OVERMENN: Før pause så Liverpool ut som et fotballag på vei mot noe stort. I andre omgang ble de rundspilt av et spansk mesterlag som vant Europa League-trofeet for tredje året på rad.Foto: Reuters / Michael DalderLivepic
LIVERPOOLS OVERMENN: Før pause så Liverpool ut som et fotballag på vei mot noe stort. I andre omgang ble de rundspilt av et spansk mesterlag som vant Europa League-trofeet for tredje året på rad.Foto: Reuters / Michael DalderLivepicVis mer

Da Liverpool trodde de hadde bygd et fundament ble laget feid av banen som et korthus

Da framtida trengte to gode omganger i enden av sesongen var det bare en igjen i Liverpool. Det kan koste Jürgen Klopps framtidsplaner dyrt.

Liverpool-Sevilla 1-3 (1-0)

FENWAY SPORTS GROUP og John W. Henry kjøpte Liverpool for å gjenreise den stolte klubben. Til pause i Basel er jeg sikker på de så veldig lyst på det. Men bare nitten sekunder ut i andre omgang begynte det å skye over for Liverpools framtidsutsikter (1-1).

Etter en snaut kvarter, da 1-0 var blitt til 1-2, var det svarte natta.

FORSKJELLEN PÅ CHAMPIONS LEAGUE og ingenting, og Liverpool skal nå bare England rundt neste sesong, er som alt og ingenting for de røde fra Anfield. Den kunne ikke vært større. Halvveis i Europa League-finalen, mens de ennå så ut som et fotballag, var klubben tilbake der den alltid har ment den hører hjemme. På det øverste klubbnivået i verden. Nå er Liverpool ingen steder. Og det skyldes et kollaps så sjeldent og skremmende at jeg er sikker på at manager Jürgen Klopp ikke trodde det han så.

Det er jo nesten uforklarlig.

Det var som å se et hus ramle sammen av en eneste vindkule.

LIVERPOOL VAR GODE før pause. Og dominerte Sevilla. De utnyttet spanjolenes vidåpne høyreside og brukte gjenvinningsfasene til på bite seg fast høyt i banen. Så hvordan kan nitten sekunder i søvne fra start av andre omgang velte et så solid grunnlag?

Igjen, det er ikke til å tro.

EN SEIER VILLE gitt Liverpool et unikt momentum inn i sommeren. Og det ville handlet om så uendelig mye mer enn at 2016/2017-sesongen kunne starte med kvalifisering til Champions League. Den sportslige biten ville selvfølgelig vært en betydelig bonus i det store framtidsbildet. Men det er den økonomiske gevinsten og mulighetene til å tjene store penger på alle arenaer som ville vært den økonomiske katalysatoren Fenway Sports Group ville fått problemer med å si nei til. Og da tenker jeg ikke bare på Jürgen Klopps ønske om å hente en klassespiller som Mario Götze til Anfield, han kan fort komme på tross av denne skrekkelige andreomgangen i Basel.

Nei, jeg tenker på investeringer som ville gjort Liverpool til et lag å tro på i Premier League også.

Et Liverpool som kunne startet opp igjen i august med reell tro på det første ligatrofeet siden 1990.

DET KAN SELVFØLGELIG skje uavhengig av denne kvelden. Jeg vet ikke hva John W. Henry har av investeringsvilje. For da de greide å lokke Jürgen Klopp til klubben må jo eierne ha følt ansettelsen som framtidas grunnstein.

Hadde de holdt ut i to omganger mot Sevilla kunne de bygd begynnelsen på den neste Liverpool-æraen gjennom sommeren.

MEN LIVERPOOL VAR ikke i nærheten da det gjaldt som mest. Og det har ingenting med straffesparket de ikke fikk før pause å gjøre, det skyldes utelukkende at motstanderen var et mye bedre lag. For Sevilla vant ikke Europa League for tredje året på rad gjennom flaks og marginer etter pause.

De vant fordi de rundspilte Liverpool.


Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.