Da Luis Suarez og de andre reiste seg for å høre nasjonal­sangen, skjønte de ingenting

Gikk på smell mot Mexico.

• Mexico - Uruguay 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Copa America er i gang i USA, og søndagens siste kamp gikk mellom Mexico og Uruguay i Phoenix. Tradisjonen tro reiste spillere, lagledere og publikum seg før avspark da landenes to nasjonalsanger skulle spilles.

Men her gikk det ikke helt etter planen for arrangørene.

Da det var Uruguays tur, var det nemlig en helt annen låt som ble spilt over høytaleranlegget på University of Phoenix Stadium.

Feil I stedet for Uruguays «Himno Nacional de Uruguay», var det Chiles nasjonalsang som ble spilt. Dette fikk ifølge TV-bildene spillerne til å gruble over hva som foregikk.

Ifølge avisa New York Daily News, så spesielt Barcelona-stjerna Luis Suarez ut som et spørsmålstegn. Og det var ikke bare spillerne som reagerte.

ESPNs fotballjournalist Tom Marshall, som var til stede på pressetribunen, kunne fortelle at flere fra den uruguayanske delegasjonen ble forbanna over feiltakelsen.

- Uruguayansk presse er på ingen måte fornøyd på pressetribunen. Og det med god grunn, skriver han på Twitter.

To røde og fire mål Heller ikke det som skjedde ute på banen ga uruguayanerne mye å juble for. Allerede etter fire minutter stok meksikanerne ledelsen etter et selvmål av Alvaro Pereira, og denne ledelsen holdt seg til pause. Det ble ikke bedre at av de blåkleddes Matias Vecino fikk det røde kortet like før pause.

Etter hvilen tente Atletico Madrid-stopper Diego Godin et visst håp for Uruguay da han utliknet til 1-1.

I mellomtiden hadde også Andres Guardado rukket å bli utvist, men med 10 mot 10 var det likevel Mexico som skulle trekke det lengste strået. Først sendte superveteran Rafael Marquez meksikanerne tilbake i ledelsen, før Hector Herrera la på til 3-1.

I den andre kampen i gruppe C slo Venezuela Jamaica 0-1.