Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Lukaku la på seg større muskler, skjønte han at noe måtte gjøres

Romelu Lukaku mener økt mengde muskler har hemmet ham i Premier League.

SLANKERE UTGAVE: Romelu Lukaku har mistet muskler etter sesongstarten. Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
SLANKERE UTGAVE: Romelu Lukaku har mistet muskler etter sesongstarten. Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-spiss Romelu Lukaku står med seks scoringer i Premier League denne sesongen, hvorav fire av scoringene kom i de første seks ligakampene.

Den siste tiden har kraftspissen blitt benket i flere kamper av manager José Mourinho, og gikk en periode i mer enn 500 minutter uten ligascoring.

Belgieren har måtte tåle kritikk av eksperter, som tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes.

Noe av kritikken har gått på fysikken hans, for det har ikke virket som om 25-åringen har vært i sin beste form.

KRAFTIG BYGD: Romelu Lukaku var større enn normalt da han kom tilbake fra VM. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
KRAFTIG BYGD: Romelu Lukaku var større enn normalt da han kom tilbake fra VM. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Fikk flere muskler

Nå tar hovedpersonen selv bladet fra munnen. Han forteller at han la på seg mye muskler før VM i Russland, hvor han representerte Belgia.

- Jeg var i VM. Jeg følte meg fantastisk og jeg mener jeg spilte bra der borte, og da jeg kom tilbake er det en annerledes type fotball, sier Lukaku, som innså at han hadde for mye muskler til å være effektiv i Premier League.

- I Premier League kan jeg ikke spille med samme mengde muskler som i internasjonal fotball. Det var noe jeg visste med en gang jeg kom tilbake: «Nei, jeg kan ikke spille i denne stilen slik», sier han videre ifølge The Guardian.

Lukaku ble blant annet benket i 2-2-kampen mot Arsenal, men var tilbake i startoppstillingen mot Fulham i helga, hvor han svarte med scoring.

Diett

Han forteller at han har brukt mindre tid på styrketrening og spist annerledes den siste tiden.

- Jeg måtte miste muskler. Så du holder deg bort fra treningsstudio, drikker mye vann og spiser mye vegetarmat og fisk, og det hjelper, sier han.

Lukaku innrømmer at han var sliten etter VM. Han opplevde det samme i Everton etter VM i 2014, og mener han er tilbake på det nivået han bør ligge på nå. Det kan forklare hvorfor han tidvis har vist dårlig form for klubblaget denne sesongen.

Manchester United gjester Liverpool på Anfield førstkommende søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!