Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Lund Svindal får spørs­målet er det ingen tvil om hvor mye det betyr for ham

- Jeg har veldig lyst.

BEAVER CREEK (Dagbladet): I natt ble det kjent at Aksel Lund Svindal akter å kjøre dagens prøveomgang i utfor-løypa i Beaver Creek.

Noen endelig avgjørelse blir ikke tatt før 32-åringen får kjent på hvordan gjennomkjøringen går, men er det en ting som er sikkert så er det at han har lyst til å stille på start i onsdagens super-G.

- Har veldig lyst Birds of Prey-løypa er en Lund Svindal har et veldig spesielt forhold til. Det var her han skadet seg stygt i 2007, og det var her han kom nådeløst tilbake året etter med seier i både super-G og utfor.

Da Dagbladet spør om det er litt ekstra motivasjon for ham at VM går i nettopp denne løypa er det veldig tydelig at det betyr mye for ham.

- Det er et sted jeg har gjort bra ting før, og det hadde vært kult å gjøre det igjen ...

Han drar på det. Lenge.

- Jeg har veldig lyst til å kjøre her ... jeg må si det. Jeg synes det er verdt det - å ta den sjansen. Jeg skal gjøre det jeg kan for at det skal gå, sier han bestemt.

Lite smerte Etter at akillesen røyk i oktober har det vært mange lange dager med gips og på krykker mens lagkamerater og konkurrenter har stått ned bratte fjellsider verden rundt.

Han sier at det er den manglende treningen, mer enn smerten, som bekymrer ham nå.

- Smerten er det faktisk veldig lite av nå. Det plager meg mer at jeg har gått med gips og sitti med beinet høyt i tre måneder mens alle de andre har trent. Det er et større problem enn at jeg røyk sena i hælen. Nå er det mulig noen med medisinsk utdannelse vil rette på det her, men det er i alle fall sånn jeg tenker.

- Men da er i alle fall det psykiske i orden?

Ja, og det er utrolig viktig det også. Jeg har fått tommelen opp fra både han som opererte meg i Østerrike og de fysioterapautene jeg har jobbet med. Da stoler jeg på at det er i orden.

Skal finne giret En annen som garantert stiller til start både på dagens utfortrening og i morgendagens super-G er lagkamerat og kompis Kjetil Jansrud.

Selv om Lund Svindal ikke helt har nivået inne ennå, ser han fram til å igjen gi lagkameraten noe å bryne seg på.

- Skal det bli deilig å konkurrere mot Kjetil igjen?

- Så god som han er så spørs det hvor deilig det blir, men får jeg litt tid skal jeg klare å finne det giret som gjør at han får litt kamp, flirer han.

Utfortreningen starter 21.30 tirsdag kveld norsk tid. Onsdagens super-G begynner klokka 19.