- Da må han skade seg

- Jeg tror nesten det er bra for den norske folkehelsa, sier ekspert om fraværet av duellen i årets Formel 1-sesong.

KONKURRENTER: Lewis Hamilton (t.v) har denne sesongen være milevis unna sin kollega Max Verstappen (t.h). Foto: Pa
KONKURRENTER: Lewis Hamilton (t.v) har denne sesongen være milevis unna sin kollega Max Verstappen (t.h). Foto: Pa Vis mer
Publisert

Fjorten løpshelger i Formel 1 er gjennomført, og de siste 8 løpene står for tur. Forrige sesong limte fans seg til skjermen helt fram til siste sekund, der det ble en neglebitende avslutning hvor Max Verstappen tok VM-tittelen foran nesa på Lewis Hamilton.

Tonen i år er imidlertid annerledes, og Verstappen leder sammendraget med 93 poeng foran sin lagkompis Sergio Pérez på andreplass. Ferraris Charles Leclerc har 98 poeng opp til nederlenderen.

- Det er nok kjørt. Det tror jeg vi alle kan være enige om. Det skal ekstremt mye til for at Verstappen roter bort dette. Da må han skade seg, og det får vi håpe at ikke skjer, sier Formel 1-ekspert i Viaplay, Stein Pettersen, til Dagbladet.

EKSPERT: Stein Pettersen er overbevist om at årets VM-tittel i Formel 1 er avgjort. Foto: Bertel O.Steen
EKSPERT: Stein Pettersen er overbevist om at årets VM-tittel i Formel 1 er avgjort. Foto: Bertel O.Steen Vis mer

Sist helg i Belgia startet Verstappen fra startposisjon 14, men brukte ikke mange rundene før han overtok teten i feltet og cruiset inn til 29. Grand Prix-seier i karrieren.

- Jeg tror han kunne starta bakerst i feltet og likevel vunnet, slår Pettersen fast, og påpeker at Spa-banen i Belgia passer Red Bull-bilen perfekt med lange raske svinger.

- Bra for folkehelsa

Forrige sesong gjorde Formel 1 for alvor sitt inntog i Norge. Kombinert med suksessen til Dennis Hauger og Netflix-serien «Drive To Survive», ble duellen mellom Hamilton og Verstappen et nervedrama som varte til siste slutt.

- Jeg tror nesten det er bra for den norske folkehelsa at ikke alle løpene er like spennende som avslutninga i fjor, sier Pettersen og ler.

- Klart, det gjør noe med produktet når man ikke har den intense duellen, men jeg er sikker på at det er mange spennende løp i vente. Hvis man får mange løp som i Belgia, så kommer det nok til å gjøre litt med interessen og seertallene.

OOPS: Formel 1-sjåfør Daniel Ricciardo gikk på en aldri så liten språkblemme under et intervju med italiensk TV. Video: TV8 Italia / Storyblocks. Foto: Scanpix Vis mer

Handler om mer

Etter at interessen for motorsporten eksploderte i Norge, har Viaplay satset massivt på motorsport-produktet. Til tross for at det ikke lenger er en intens duell å dykre i front, forteller Pettersen at Formel 1 er mye mer enn bare hvem som vinner, og hvordan de i Formel 1-teamet til Viaplay prøver å formidle dette.

- Før sendingene jobber vi mye med å bygge opp løpene og plukke ut interessante poenger til seerne. Mange har sine helter i for eksempel midtfeltet, og da gjelder det å fokusere på andre ting enn bare de som kjemper om seieren.

Han understreker:

- Det er en viktig del av det, selv om det ikke nødvendigvis handler om hvem som vinner løpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer