- Da måtte jeg opphevet tyngdekraften

Se skuddet Bugge Pettersen mener det var umulig å stoppe.

Viking - Molde 2-1

STAVANGER (Dagbladet): Trond Olsen ble matchvinner i 2013-sesongens første tippeligakamp da Viking slo Molde 2-1 i Stavanger.

Det var en herlig langpasning fra Johan Lædre Bjørdal som innledet situasjonen etter 57 minutter.

Den havnet hos Vikings kantspiller Olsen, som brukte seks berøringer uten at noen i mellomtida var nær ballen.

Det er mye - spesielt når den siste berøringen ender med scoring.

Det kan Olsen også takke Molde-back Magne Simonsen for. Skuddet gikk via Simonsen da han prøvde å blokkere. På streken ble Molde-keeper Espen Bugge Pettersen overrumplet, og 2-1 var et faktum.

Slik så landslagsreserven situasjonen:

- Det var en kontring, hvor Trond Olsen skjærer gjennom hele forsvarsleddet vårt — han passerer alle fire. Så skyter han fra 7-8 meter, ballen går via en forsvarsspiller, og skifter akkurat så mye retning at jeg ikke rekker å skifte min posisjon, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.

- Jeg hadde god kontroll på skuddet før det. Men det skjedde fort, og det er vanskelig å være keeper når skuddets utgang og retning er forskjellig.

Halvdårlig skudd - Kunne du gjort noe annerledes?

- Nei. Da måtte jeg opphevet tyngdekraften, sier keeperen.

Trond Olsen, som var blant banens beste spillere i kveld, tok ikke av: Det første han gjorde da han ble bedt om å beskrive vinnerscoringen, var å kreditere mannen som hadde slått pasningen.

- Endelig fikk jeg en ball av Johan (Lædre Bjørdal)! Det må være første gang han slår en sånn pasning, sier Olsen om det lange, presise overlegget fra Vikings midtstopper.

- Jeg har mast på ham i 1,5 år om å gjøre det der. Og så tar jeg med meg ballen innover, og er vel heldig i avslutningen. Det var egentlig et halvdårlig skudd, sier Olsen til Dagbladet.

Glemmer gode kamper Nordlendingen var ansett for å være en av landets mest spennende kantspillere da han var i Bodø/Glimt, men har ikke levd opp til stempelet siden han forlot Aspmyra. I Rosenborg ble han ingen hit, og det har ikke vært bare jubel i Viking heller.

I kveld mente også Molde-manager Ole Gunnar Solskjær at Olsen var banens beste, sammen med sin tidligere elev i Molde, Makthar Thioune.

- Var dette din beste kamp siden Glimt-tida, Olsen?

- Nei. Det var det ikke. Folk har en tendens til å glemme at jeg har spilt gode kamper etter jeg var der, svarer Olsen.