- Da måtte jeg opphevet tyngdekraften

Se skuddet Bugge Pettersen mener det var umulig å stoppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viking - Molde 2-1

STAVANGER (Dagbladet): Trond Olsen ble matchvinner i 2013-sesongens første tippeligakamp da Viking slo Molde 2-1 i Stavanger.

Det var en herlig langpasning fra Johan Lædre Bjørdal som innledet situasjonen etter 57 minutter.

Den havnet hos Vikings kantspiller Olsen, som brukte seks berøringer uten at noen i mellomtida var nær ballen.

Det er mye - spesielt når den siste berøringen ender med scoring.

Det kan Olsen også takke Molde-back Magne Simonsen for. Skuddet gikk via Simonsen da han prøvde å blokkere. På streken ble Molde-keeper Espen Bugge Pettersen overrumplet, og 2-1 var et faktum.

Slik så landslagsreserven situasjonen:

- Det var en kontring, hvor Trond Olsen skjærer gjennom hele forsvarsleddet vårt — han passerer alle fire. Så skyter han fra 7-8 meter, ballen går via en forsvarsspiller, og skifter akkurat så mye retning at jeg ikke rekker å skifte min posisjon, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.

- Jeg hadde god kontroll på skuddet før det. Men det skjedde fort, og det er vanskelig å være keeper når skuddets utgang og retning er forskjellig.

Halvdårlig skudd - Kunne du gjort noe annerledes?

- Nei. Da måtte jeg opphevet tyngdekraften, sier keeperen.

Trond Olsen, som var blant banens beste spillere i kveld, tok ikke av: Det første han gjorde da han ble bedt om å beskrive vinnerscoringen, var å kreditere mannen som hadde slått pasningen.

- Endelig fikk jeg en ball av Johan (Lædre Bjørdal)! Det må være første gang han slår en sånn pasning, sier Olsen om det lange, presise overlegget fra Vikings midtstopper.

- Jeg har mast på ham i 1,5 år om å gjøre det der. Og så tar jeg med meg ballen innover, og er vel heldig i avslutningen. Det var egentlig et halvdårlig skudd, sier Olsen til Dagbladet.

Glemmer gode kamper Nordlendingen var ansett for å være en av landets mest spennende kantspillere da han var i Bodø/Glimt, men har ikke levd opp til stempelet siden han forlot Aspmyra. I Rosenborg ble han ingen hit, og det har ikke vært bare jubel i Viking heller.

I kveld mente også Molde-manager Ole Gunnar Solskjær at Olsen var banens beste, sammen med sin tidligere elev i Molde, Makthar Thioune.

- Var dette din beste kamp siden Glimt-tida, Olsen?

- Nei. Det var det ikke. Folk har en tendens til å glemme at jeg har spilt gode kamper etter jeg var der, svarer Olsen.

Eliteserien fotball menn fredag:

Viking — Molde 2-1 (1-1)
9059 tilskuere
Mål: 0-1 Mattias Moström (9), 1-1 Veton Berisha (31), 2-1 Trond Olsen (57).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Johan L. Bjørdal, Viking, Magne Simonsen, Joona Toivio, Molde.
Viking (4-2-3-1): Rune A. Jarstein — Håkon Skogseid, Johan L. Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen — King Osei Gyan, Martin Ørnskov — Jon Dadi Bödvarsson (Vidar Nisja fra 73.), Makhtar Thioune (Christian Landu Landu fra 85.), Trond Olsen — Veton Berisha.
Molde (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen — Martin Linnes, Joona Toivio, Børre Steenlid, Magne Simonsen — Magnus Wolff Eikrem, Emmanuel Ekpo (Etzaz Hussein fra 75.) — Joshua Gatt, Jo Inge Berget (Daniel Berg Hestad fra 82.), Mattias Moström — Daniel Chima Chukwu (Lauri Dalle Valle fra 75.).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer