Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da medspilleren vred seg i smerte, leverte Ajax-spilleren «tidenes mest usportslige øyeblikk»

Uenighet om det slue påfunnet til Joël Veltman.

VIKTIG AJAX-SPILLER: Joel Veltman ble linket til West Ham i vinter, og er en viktig spiller for Ajax. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB Scanpix
VIKTIG AJAX-SPILLER: Joel Veltman ble linket til West Ham i vinter, og er en viktig spiller for Ajax. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I VM 1974 produserte Johan Cruyff et udødelig øyeblikk.

Istedet for å fortsette rett fram, snudde nederlenderen på flekken, noe som gjorde at en svimmel svenske ved navn Jan Olsson gikk rett i bakken.

43 år etter gjorde en av hans landsmenn seg bemerket med en annen, oppfinnsom finte.

Likevel vakte Joël Veltman helt andre reaksjoner da han dro av Iván Calero under søndagens kamp mot Sparta Rotterdam.

«HEKSEKUNST»: Rayon-spiss Moussa Camara klarte ikke å score før han fjernet de små figurene Mukura-keeperen hadde på mållinjen. Nå har episoden ført til full oppvask i rwandisk fotball. Vis mer

Frekk manøver

The Telegraph skriver at Ajax hadde en komfortabel 2-0-ledelse da Bertrand Traoré grep seg til beinet.

Det fikk lagkameraten Veltman til å strekke ut armene. Signalet fikk motspiller Calero til å tro at 25-åringen ønsket å stoppe spillet av hensyn til Traorés helse.

Der tok han feil.

I en manøver som Telegraph omtaler som «tidenes mest usportslige øyeblikk», satte Veltman opp farten idet motspilleren vendte ryggen til.

Under kan du se videoen av hendelsen:

Trenerkrangel

- Dommeren blåste ikke av. Så lenge dommeren ikke blåser av spillet, er spillet i gang, sa Ajax-trener Peter Bosz om hendelsen i etterkant av 2-0-oppgjøret, ifølge Metro Nieuws.

Da klarte ikke hans kollega, Sparta-trener Alex Pastoor, å styre seg.

Han var klinkende klar på at oppførselen til Veltman var usportslig, og reagerte særlig på armbruken til Ajax-spilleren.

Mener folk overreagerer

Selv mener Joël Veltman at folk overreagerer.

- Jeg fikk ikke noen målsjanse ut av dette. Selv stopper jeg aldri opp når ballen fortsatt er i spill, sier den nederlandske landslagsspilleren, ifølge Metro Nieuws.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media