FORNØYD: - Maracanã er akkurat så imponerende som trodde, sa Messi etter nattens seier mot Bosnia Hercegovina. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano / NTB Scanpix
FORNØYD: - Maracanã er akkurat så imponerende som trodde, sa Messi etter nattens seier mot Bosnia Hercegovina. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano / NTB ScanpixVis mer

Da Messi scoret ble verden et bedre sted å leve

- Maracanã er akkurat så imponerende som jeg trodde.

• Argentina - Bosnia Hercegovina 2-1 (1-0)

RIO DE JANEIRO (Dagbladet):

TO MINUTTER ETTER en middels time og et slurvete og dårlig frispark langt opp på tribunen skjøt Lionel Messi Argentina til 2-0. Der og da, etter 65 minutter inn i nattas kamp på Maracanã, fikk lettelse et nytt ansikt.

- DET VAR VIKTIG å starte med seier, sier Messi. Bosnia er et meget godt lag. Og selv om vi må forbedre oss er det tre poengene det viktigste. Det er alltid det.

- Maracanã er akkurat så imponerende som jeg trodde, fortsetter nattas gladeste. - Og nå har vi tatt det første skrittet mot den drømmen vi alle har.

LIONEL MESSI HADDE ett fattig VM-mål fra 2006 da han kom til Brasil. Nå har han to. Det andre scoret på åtteårsdagen for det første da han som innhopper var med på å rundjule Serbia og Montenegro i tyske Gelsenkirchen (6-0).

LIONEL MESSI HADDE også et skralt 2010-VM i bagasjen da han landet i nabolandet Brasil. Nå har han åpnet døra for at dette kan bli den VM-turneringa han ønsker. Og merk deg at jeg ikke skriver VM-turneringa Lionel Messi trenger - etter å ha blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire ganger og vunnet 21 titler med Barcelona har han nemlig ingenting å bevise.

Men han har noe å revansjere.

Og det var den revansjen han begynte på i natt.

DE SOM ER glade i fotball kan smile nå. Når rettferdighet skjer fyldest, og ingen kan komme å si at det ikke er rettferdig at Lionel Messi får det til i VM, er fotballen igjen et spill i balanse. For vi har slitt litt med akkurat det her i Brasil, det har vært noen brutale dommeravgjørelser som har fått oss til å frykte det verste.

Men den kontoen er saldert nå.

Med Messis endelig-scoring er verden blitt et bedre sted å leve.

DU MÅ VÆRE Bosnier for ikke å kunne glede deg over det som nå har skjedd på planeten Volleywood. Han ved siden av meg her jeg sitter i det som er argentinernes vorspiel til nattas nachspiel på Copacabana er for øvrig bosnier. Jeg ser at han ikke er glad. Og det aner meg at han ikke skal på stranda. Men folk i alle de andre 208 FIFA-landene - uansett tidssone - må ha lagt seg, spist frokost, lunsj eller middag med et smil om munnen.

For min egen del sitter jeg bare og gliser.

DET VAR INGEN stor fotballkamp som ga dette mesterskapet enda mer av det ypperste. Om du ikke har forsvarsspill - sone eller markering - som hovedfag. Men det var en klok fotballkamp. Og en veldig lærerik en. Og spesielt for en som er norsk og oppdratt med soneforsvar og frykten for høy risiko - her møtte nemlig Bosnia et av verdens beste lag med markeringsspill og tversoverpasninger i alle retninger. Men likevel presset de Argentina til det ytterste.

Hadde det ikke vært for Messis mesterverk ville de sannsynligvis klart det også.

BOSNIA HERZEGOVINA SPILLER sitt første VM. Før tre minutter var gått hadde de scoret VM-historiens raskeste selvmål. Og da første omgang var ferdig hadde jeg 2-1 til balkangutta i målsjanser. Det er også en måte å debutere i VM på.

SÅ, ER DET mulig å kritisere dem og trener Safet Susic for noe som helst etter et hederlig tap mot en av VM-favorittene? Ja, faktisk - jeg mener Susic kunne våget litt mer litt tidligere og kastet innpå Vedad Ibisevic før andreomgangen var nesten halvspilt. Fem minutter før slutt så du jo hva en av lagets to toppscorere er i stand til da han lurte Argentinas forsvarslinje og trillet inn reduseringen. Slik Argentina tok offensive grep allerede fra avspark etter pause.

Og dermed ga Messi bedre arbeidsforhold og det ekstra rommet han trengte for å overta kampen.

ARGENTINA VAR IKKE gode. Det var egentlig et sjølmål og Messi som reddet dem. Men når Argentina slår et godt Bosnia uten å være gode forteller det alt om hva dette laget har å gå på.

For Messi har ikke lenger en bør å bære. Den er borte, det så jeg i ansiktet hans etter scoringa. Og da er det på tide at Aguero, Di Maria og Higuain våkner også.

Og gjør Argentina til en offensiv enhet verden kanskje aldri har sett maken til.