Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Messi scoret, løp Piqué til sjefen for en hemmelig prat. Så grisetaklet han på seg suspensjon

- Det var ikke med vilje.

(Dagbladet): Arsenal - Barcelona 0-2.

Barcelona-stopper Gerard Piqué må stå over returmøtet mot Arsenal i Champions League, etter at han pådro seg gult kort på stillingen 2-0 på Emirates i går kveld.

Piqué kastet seg inn i en takling på innbytter Danny Welbeck ute ved sidelinjen, på et tidspunkt og i en situasjon der det kunne virke noe unødvendig.

Nå spekuleres det på om forsvareren pådro seg karantene med vilje.

- Planlagt På BT Sports sendinger i England var i hvert fall studioekspert Ian Wright helt sikker. Tv-bildene viste at Gerard Piqué løp bort til Barcelona-trener Luis Enrique rett etter at Lionel Messi satte inn 2-0 fra straffemerket, og at de to sammen med assistenten hadde en kjapp prat bak dekkende håndflater.

Kort etter hoppet Piqué inn i beina på Welbeck, og fikk det suspensjonsutløsende gule.

- Jeg tror det var planlagt. Han mister den returkampen, og er klar til den neste. Det er noe du bare må gjøre, se hvordan han spiller for dem, han er helt fantastisk. De trenger ham i kvartfinalen, mener Ian Wright.

I så fall forteller det kanskje at Barcelona er like sikre på spansk avansement som Arsene Wenger (som kalte gårsdagens 0-2 for et «farvel» til CL), men manager Luis Enrique avviser at Piqué tok det gule kortet med overlegg.

- Det var ikke med vilje, han var nødt til å lage det frisparket, sier Barca-sjefen, ifølge Guardian.

- Det var ingenting tilsiktet ved det, sier Enrique.

Straffbart For noen år siden gjorde forøvrig Uefa det straffbart å pådra seg suspensjon med vilje, etter en rekke eksempler på fenomenet.

Da Bastian Schweinsteiger kom inn som innbytter for Bayern Munchen i 2012 og fikk det gule etter bare ti minutter, spekulerte mange på om han pådro seg det gule kortet med vilje, slik Xabi Alonso og Sergio Ramos skal ha gjort tidligere.

Etter at Real Madrid-spillerne gjorde det i 2011 bestemte UEFA seg for at «viljekort» skulle straffes med to kampers karantene.

Det ser utvilsomt svært vanskelig ut for Arsenal før returoppgjøret i Spania. Barcelona har vunnet en europeisk sluttspillkamp borte 37 ganger, og i 35 av dem har de gått videre til neste runde.

Arsenal-manager Arsene Wenger mente det er 95 prosents sjanse for at Barcelona nå går videre.

- Teknisk sett var vi veldig gjennomsnittlige. Vi var naive, og det er det som er frustrerende. Det så ut som vi kunne vinne kampen, men vi ga det bort, sier Wenger.