Da Mini scoret like frekt som dette, ble dommeren så provosert at han annullerte

I Frankrike ble det også bråk ...

(Dagbladet): Husker du denne fra løkka? Han kompisen som rundet keeper, jogget rolig mot mål, men i stedet for å trille ballen i nettet la han seg ned og headet ballen over linja - i knestående.

I Frankrike ble det bråk da Rennes' Paul-Georges Ntep hentet fram godbiten i siste serierunde mot Reims i helga.

Bortelaget ledet allerede 2-1 da Ntep snappet ballen mellom keeper og en forsvarer og kom seg mot mål, og så kjørte han headingen-på-alle-fire.

«Respektløst» og «barnslig» er blant beskrivelsene i Frankrike, men også «underholdende» og «morsomt», så klart.

Ble byttet ut rett etterpå Rennes-trener Philippe Montanier var ikke spesielt imponert, han tok Ntep av banen ikke lenge etter oppvisningen, for å hindre mer vrede fra Reims' spillere og trenere.

- Ntep skulle ikke gjort det han gjorde. Det viste en mangel på respekt for motstanderne, og det var derfor jeg byttet ham ut, sier han.

- Det er greit å ville spille som om du er på lekeplassen, men han skjønte etterpå hvorfor jeg tok ham av, sier Montanier.

Mini-kopi Noen husker kanskje også at dette er blitt gjort på høyt nivå tidligere, og det kommer vel ikke som noen bombe at det var Jahn Ivar Mini Jakobsen som var eksekutør den gangen.

- Cupkamp mot Mo IL. Tror det var 86. Driblet to mann og keeper. Stoppet ballen på streken og la meg på knær og headet inn, skriver Mini i en SMS til Dagbladet.

- Dommer Jens Johansen fra Silsand annullerte for usportslig opptreden. Glemte å gi meg gult kort, legger han til.

Alltid en drøm Paul-Georges Ntep selv ba de rasende om unnskyldning via sin Twitter-konto 17. mai.

- Først vil jeg si at dette ikke var et forsøk på å være respektløs mot Reims og deres supportere. Jeg tenkte overhodet ikke på følgene da jeg gjorde det jeg gjorde, skriver han.

- Jeg er 21, jeg spiller fotball med lidenskap. Jeg har bare vært proff i to år. Før det var jeg en unge som alle andre, som drømte om fotball hver kveld. Og det målet var noe jeg alltid har drømt om å gjøre. Jeg gjorde det en gang som 14-åring mot Creteil da jeg spilte for Viry-Chatillon, og jeg lovet meg selv å gjøre det igjen når jeg ble proff, fortsetter Rennes-spilleren.

Så legger han til noe som kan være verdt å huske på noen ganger, fotball handler stort sett fortsatt om å ha det moro:

- Personlig er jeg stolt av målet. Jeg hadde det gøy uten å prøve å skade noen. Fotball er en glede for meg, og jeg slutter den dagen jeg ikke har det gøy lenger. Beklager til de som ikke forstår det. Et mål er et mål. Jeg avsluttet en lang sesong på topp, og håper jeg har gitt folk glede. Ikke glem at fotball skal være artig.

KJENNER FØLELSEN: Jahn Ivar Mini Jakobsen har selv kjørt knestående heading, i den norske cupen.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
KJENNER FØLELSEN: Jahn Ivar Mini Jakobsen har selv kjørt knestående heading, i den norske cupen. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer