Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Da Moa vred seg i smerter, jublet Finne intenst - mens Rekdal var tidvis oppgitt over gamleklubben

Bård Finne ble matchvinner i sin første seriekamp for Vålerenga. Ekspertkommentator Kjetil Rekdal ble imidlertid ikke veldig imponert over sin tidligere arbeidsgiver.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga - Viking 1-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Verken Vålerenga eller Viking har klart å leve opp til forventningene som stilles til to av Norges største fotballklubber. Økonomien og resultatene har gått i feil retning de siste årene, men denne sesongen er optimismen tilbake i Vålerenga.

Ronny Deila er en viktig grunn til det. Treneren som gjorde Strømsgodset til et gullag, kom gradvis inn i systemet i fjor høst, men har nå fått det fulle og hele ansvaret etter at Kjetil Rekdal ga seg i klubben.

Den tidligere norske landslagskapteinen var imidlertid på plass på Ullevaal Stadion i kveld - som ekspertkommentator på den MAX-sendte kampen. Rekdal delte ut både ris og ros. 48-åringen var til tider svært oppgitt over forsvarsspillet og de offensive dødballene til sin tidligere arbeidsgiver.

Blant annet sa Eurosport-kommentatoren, som fikk mye skryt på Twitter, følgende:

«Det er helt ufattelig at forsvarsspillerne kan slippe til Viking-spillerne så lett på dødball. Det er bare tilfeldigheter som gjør at Viking ikke leder.»

«Den corneren der har jeg erget meg over i tre, kanskje fire år. Corneren er bra slått, men det er ingen som kriger bra nok i boksen», sukket Rekdal.

MATCHVINNER: Bård Finne jublet intenst for kampens eneste scoring, mens spisskollega Moa vred seg i smerter i bakgrunnen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MATCHVINNER: Bård Finne jublet intenst for kampens eneste scoring, mens spisskollega Moa vred seg i smerter i bakgrunnen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«Vålerenga fortjener bedre oppmøte og mange flere tilskuere på kampene.»

Mellomfornøyd Deila

Men Vålerenga holdt nullen og scoret kampens eneste mål da Bård Finne headet inn 1-0 etter forarbeid av først Ghayas Zahid og dernest Ivan Näsberg. Mønsterangrepet, som Rekdal hyllet, holdt til tre poeng, selv om Viking i periodevis imponerte.

Heller ikke Deila var helt fornøyd med hjemmelagets spill.

- Vi kom ikke godt i gang med tanke på spillet, men vi kom godt i gang når det gjelder poeng. Vi skaper for lite sjanser og slipper til for lite, sier Deila i et intervju vist til MAX.

- Målet var ferdigscoret. Det var deilig. Vi gjør ikke vår beste kamp, men tar tre poeng. Det er det viktigste, oppsummerer matchvinner Finne.

God Viking-start

Vertene skapte kampens første mulighet da Ghayas Zahid og Bård Finne kombinerte mesterlig. Zahids hælspark spilte Finne fri, men den tidligere Brann-spissens avslutning gikk i nettveggen.

Like etter driblet Zymer Bytyqi seg fri på elegant vis og satte Julian Ryerson opp i drømmeposisjon, men ungguttens avslutning ble stoppet av VIF-keeper Marcus Sandberg.

Etter en halvtimes spill skapte Viking en enda større sjanse, da Michael Haukås kom helt alene med keeper, men vertenes sisteskanse reddet mesterlig.

Oppgitt Rekdal om gamleklubben

Kristoffer Haugen var også nær Viking-scoring da han fikk gå opp upresset på en dødball kort tid senere. Det forsto Rekdal lite av.

KOMMENTATOR: Kjetil Rekdal delte ut både ris og ros til sin gamleklubb Vålerenga - få måneder etter at han selv var i klubben. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KOMMENTATOR: Kjetil Rekdal delte ut både ris og ros til sin gamleklubb Vålerenga - få måneder etter at han selv var i klubben. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er helt ufattelig at forsvarsspillerne kan slippe til Viking-spillerne så lett på dødball. Det er bare tilfeldigheter som gjør at Viking ikke leder. De er bedre enn mange tror, mens VIF ikke er så samspilte som de burde være, sa Eurosports ekspertkommentator.

Da hjemmelaget fikk hjørnespark rett før pause, var ikke det like farlig som på motsatt halvdel. Viking-keeper Iven Austbø plukket enkelt opp hjørnesparket til Hermann Stengel. En irritert Rekdal sa:

- Den corneren der har jeg erget meg over i tre, kanskje fire år. Corneren er bra slått, men det er ingen som kriger bra nok i boksen, sa den tidligere VIF-treneren.

48-åringen innledet kampen med mye positivitet og skrøt til og med av Christian Grindheim og Martin Andresen. Men hva angår forsvarsspillet til sin forhenværende klubb, klarte ikke Rekdal å finne mye positivt.

- Vålerenga har ikke lykkes i å finne den bautaen som kan erstatte Kjetil Wæhler. Det har både Ronny og jeg sett etter, forteller den tidligere Vålerenga-treneren.

Ekspertskryt til Viking

I Rekdals temmelige nøyaktige anslag av tilskuere på Ullevaal, sa han:

- Jeg tipper det er cirka 7900 tilskuere. Det er for så vidt et bra tall, men ikke for en hovedstadsklubb. Vålerenga fortjener bedre oppmøte, mener Rekdal.

Det eksakte tallet viste seg å være 8559.

Viking var best på Ullevaal før pause. Mange lot seg imponere over rogalendingene, som har mistet mange profiler de siste sesongene. Rett før helga gikk blant annet Abdisalam Ibrahim til dagens motstander Vålerenga.

DRØMMESTART: Ronny Deila kunne juble for tre poeng i sesongens første seriekamp.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRØMMESTART: Ronny Deila kunne juble for tre poeng i sesongens første seriekamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Viking ser sultne ut. Masse energi, stor løpskraft og spiller ballen raskt framover. Ikke overraskende , vært gode i vinter også, skrev Lars Tjærnås på Twitter i pausen.

- Imponerende omgang av Viking på Ullevaal. Gøy å se Bytyqi når han er i dette humøret! Skal han endelig bli stabil på dette nivået? supplerte Jesper Mathisen.

Mønsterangrep og hjemmescoring

Etter pause tok imidlertid Vålerenga seg sammen. Åtte minutter ut i 2. omgang spilte Zahid fri Ivan Näsberg, som fant Bård Finne foran mål. Fra én meter kunne ikke Finne gjøre noe annet enn å score. Dermed 1-0 til Vålerenga.

- Ivan Näsberg hadde en veldig fin utvikling i Sverige og tar stadig nye steg nå. Veldig fint Vålerenga-spill, skryter Rekdal.

Moa lå og vred seg i smerter da Vålerenga scoret, men kom seg på beina igjen og fullførte kampen.

Näsberg og Finne kombinerte meget bra på Vålerengas venstreside. Spesielt Finne var et konstant aktivum og involvert i det meste hjemmelaget skapte offensivt.

- Vålerenga har mange spillere i bakhånd og mye å gå på. Bredden i årets VIF-lag er bedre enn på lang, lang tid, mener Rekdal.

Viking hadde flere gode muligheter mot slutten, men hjemmelaget slapp med skrekken og tok tre viktige poeng i serieåpnignen.

- Vålerenga burde egentlig ha blitt straffet, men tar med seg 1-0 i serieåpningen, i motsetning til i fjor. Det er utrolig betryggende, konkluderer eks-sjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!