Norsk toppfotball får ny styreleder

Da Molde-sjefen sa nei tok brumlebassen fra RBK jobben

Mange mener Rosenborgs makt og innflytelse er for stor i norsk fotball. Med Ivar Koteng som ny styreleder i NTF blir det mer.

NY STYRELEDER I NTF: 12. mars velges Rosenborgs styreleder Ivar Koteng til ny styreleder i Norsk Toppfotball. Det kunne vært veldig mye verre, selv for de som mener Rosenborg har for mye makt i norsk fotball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
NY STYRELEDER I NTF: 12. mars velges Rosenborgs styreleder Ivar Koteng til ny styreleder i Norsk Toppfotball. Det kunne vært veldig mye verre, selv for de som mener Rosenborg har for mye makt i norsk fotball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

​​KOMMENTAR: MARBELLA (Dagbladet): Klubbledere og trenere i mange eliteserieklubber rister på hodet, sier Rosenborg alltid får det som de vil og lurer på hvorfor det fortsatt er sånn.

Når Norsk Toppfotball velger ny styreleder 12. mars vil de få ytterligere vann på mølla.

TERJE SVENDSEN ER ækt trønder, tidligere styreleder i Rosenborg og vil på fotballtinget den første helga i mars bli gjenvalgt som president (styreleder) i Norges Fotballforbund.

ÅTTE DAGER SEINERE vil nåværende styreleder i Rosenborg, den kanskje enda æktere trønderen Ivar Koteng, bli valgt som ny styreleder i NTF. Innstilt av valgkomiteen med leder Tove Moe Dyrhaug, daglig leder og arrangementssjef i Norges største og beste fotballklubb, Rosenborg Ballklub.

Noen vil kalle det bukta og begge endene.

På papiret kan det også se sånn ut.

TIL VALGKOMITEEN OG Tove Moe Dyrhaugs forsvar må nevnes at Øystein Neerland, administrerende direktør i Molde, ble spurt om styrevervet i NTF. Han takket nei. Neerland, i motsetning til Koteng, har hundre prosents stilling som leder i Molde FK. Hans vurdering var at styreledervervet i NTF kunne gå ut over jobben på Aker Stadion.

JEG VET IKKE om Cato Haug (Sarpsborg) ble forespurt, også han et meget godt alternativt. Kan hende også lettere å spise for resten av Fotball-Norge. Men når det nå blir enda en RBK-mann i et betydelig lederverv er det ikke nødvendigvis sånn at skjevfordelingen mange snakker om blir forsterket.

Selv om det kan se sånn ut.

IVAR KOTENG ER i denne spalten omtalt som norsk fotballs brumlebasse. Jeg tror Norsk Toppfotball trenger en slik type og støpning. Jeg tror NTF trenger en mann som snakker sant til makta på Ullevaal stadion, en mann uten bindinger og lang fartstid i norsk fotball, en som ikke kjenner de som bor i horna på veggen. For selv om han er trønder, og selv om han er rosenborger med alt det innebærer av (omgivelsenes oppfattede) sjølgodhet, er det ikke sånn at han er kamerat/venn med Terje Svendsen.

Så vidt jeg vet er han også uenig med Terje Svendsen i veldig mye.

Ikke minst den sensasjonelle NFF-skrotingen av det påtenkte og sterkt ønskede elitefotballsamarbeidet mellom NTF og NFF.

FRAM TIL NÅ har styrelederen i NTF vært en av NFFs to visepresidenter. Den ordningen opphører å eksistere fra og med kommende fotballting. Selv norsk fotball skjønner at du ikke kan ha president og visepresident fra samme klubb. Men faktum er likevel at Rosenborg vil sitte med de to viktigste styreledervervene i norsk fotball.

At det betyr sutring og ytterligere påstander om RBKs makt tar jeg for gitt.