Da Mourinho igjen hintet om at han var uskyldig, offentliggjorde FA dette beviset

Dommeren forteller hva som egentlig hendte.

 BORTVIST:  Jose Mourinho kranglet med dommer Jonathan Moss både på banen og i garderoben.  Foto: NTB Scanpix
BORTVIST: Jose Mourinho kranglet med dommer Jonathan Moss både på banen og i garderoben. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Stoke - Chelsea 18:30.

(Dagbladet): Jose Mourinho ble sendt på tribunen i pausen da Chelsea spilte borte mot West Ham for to uker siden.

Chelsea-manageren er suspendert til kveldens oppgjør mot Stoke etter oppførselen, og Mourinho valgte å ikke anke saken.

På pressekonferansen i går valgte Mourinho likevel å ikke legge seg langpaddeflat etter dommerstormingen. I stedet fortsatte han sine stikk i retning FA:

- Utestengingen har sammenheng med to ord, to klager fra meg. Jeg kan se for meg at i fremtiden får mange flere managere samme straff. Det burde henge sammen med noe som er veldig alvorlig. Dere kan forestille dere at det ikke er lett.

Mourinho fortsatte:

- Jeg vet hva som ville vært utfallet av en anke. Derfor har jeg bestemt meg for å gi opp. Det er meningsløst å gå inn i en fight du vet du kommer til å tape, sa den pressede Chelsea-manageren, og fulgte opp nye spørsmål med «jeg kan ikke si noe mer».

Offentliggjør rapport Det er tydelig at FA har sett seg lei / vil gi en reaksjon på Mourinhos stadige dolkestikk. Etter at manageren hadde pressekonferansen i går valgte det engelske fotballforbundet nemlig å offentliggjøre dommerrapporten etter West Ham-kampen.

Der forklarer dommer Jonathan Moss:

- Da jeg og mine kolleger gikk av banen og inn i tunnelen etter den første omgangen, venter Mourinho. Han var tydelig sur og med en aggressiv tone spurte han oss om avgjørelser vi hadde tatt. Han spurte meg om en takling, en offsideavgjørelse og en klarering ved mållinjen. Jeg ga ham korte svar, skriver dommeren.

Nektet å gå Men Mourinho var lite fornøyd med svarene, og fortsatte sin tirade, står det i rapporten, som i tillegg til dommerens ord baserer seg på vitner som var i spillertunnelen.

Moss ba Mourinho om å gå etter han hadde svart én gang, men Chelsea-manageren nektet og forsatte i stedet å spørre ut dommeren.

- Han hørte ikke, og jeg ba en sikkerhetssjef om å få ham bort fra rommet. Da ble han veldig aggressiv og ropte: «Dere faens dommere er svake. Wenger hadde rett: Du er forbanna svak», skriver Moss og legger til at dette var øyeblikket han bestemte seg for å vise bort Mourinho.

Sliter borte Etter forrige helgs tap mot Liverpool, ligger Chelsea på 15.-plass med bare elleve poeng på elleve kamper. På bortebane er det kun bli fire poeng.

Og i kveldens kamp mot Stoke må spillerne altså greie seg uten Mourinho, som ikke får lov til å kommunisere med spillere eller støtteapparat under kampen.

- Jeg tar ut laget. Jeg prøver å forutse så mange ulike aspekter av kampen som mulig og prøver å forberede dem (spillerne) bedre enn noen gang, sier Chelsea-sjefen.