Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Mourinho trengte det som mest, dukket han opp igjen

Sikret seieren over Crystal Palace.

2-1: Zlatan Ibrahimovic sikret seieren for Manchester United i sluttminuttene. Foto: Reuters / Stefan Wermuth Livepic / NTB Scanpix
2-1: Zlatan Ibrahimovic sikret seieren for Manchester United i sluttminuttene. Foto: Reuters / Stefan Wermuth Livepic / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da José Mourinho trengte det som mest, dukket Zlatan Ibrahimovic opp og sikret 2-1 og tre poeng for Manchester United mot Crystal Palace.

Paul Pogba sendte gjestene i ledelsen rett før pause i London, men en scoring av James McArthur etter hvilen gjorde at Mourinho lenge gikk mot sitt femte 1-1-resultat i Premier League denne sesongen.

To minutter før slutt hentet imidlertid Pogba og Ibrahimovic fram et øyeblikks magi som reddet det som kan vise seg å bli tre meget viktige poeng på en kveld hvor serieleder Chelsea, Liverpool, Manchester City og Tottenham også vant sine kamper.

Manchester United ligger på 6.-plass i Premier League, tre poeng bak Tottenham. Manchester City har den siste mesterligaplassen og er seks poeng foran byrivalen.

Pogba-scoring

Manchester United måtte ha tre sjanser før ballen lå i mål på Selhurst Park. Først fant Pogba lagkamerat Wayne Rooney med en lur lobb, som engelskmannen sendte mot mål på direkten. Forsøket ble reddet av Wayne Hennessey. Deretter var det Pogba sin tur, men også det skuddet ble reddet.

Ett minutt på overtid i første omgang kom scoringen. Et frispark fra venstre ble brystet videre av Zlatan Ibrahimovic via Stephen Ward. Ballen falt i føttene til Pogba, som fikk en enkel oppgave med å gjøre 1-0 fra kort hold. Det var franskmannens tredje scoring i Premier League.

Zlatan avgjorde

David de Gea fikk et varsel om hva som kunne komme da han ble satt på prøve av McArthur da timen var spilt. Spanjolen reddet langskuddet på mesterlig vis, men var sjanseløs fire minutter senere. Crystal Palace vartet opp med Barcelona-fotball da midtstopper Damien Delaney flikket ballen til McArthur med hælen. Alene med De Gea gjorde McArthur ingen feil og satte inn 1-1.

Manchester United våknet etter utligningen. Rooney var nær med et langskudd, og gjestene ropte på straffespark da Joe Ledley handset innenfor 16-meteren, men uten å bli hørt. Like etter fikk Juan Mata en scoring annullert for offside.

Da det meste tydet på at det skulle bli poengdeling mellom lagene, spilte Pogba fri Ibrahimovic. Svensken var iskald alene med Hennessey og sikret seier med 2-1-scoringen fra skrå vinkel.

Skåret i gleden for Mourinho var at Eric Bailly forlot banen med skade drøye fem minutter ut i annen omgang. Midtstopperen var nettopp tilbake fra skade.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!