Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Neville hørte Arsenal-fans slakte Wenger, kunne han ikke dy seg: - Pinlig å se på

Nå er det full «krig» mellom eksperten og supportere.

REAGERER: Sky Sports-ekspert Gary Neville mener at Arsène Wenger ikke fortjener kritikken som nå hagler mot ham. Foto: Jason Brown/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
REAGERER: Sky Sports-ekspert Gary Neville mener at Arsène Wenger ikke fortjener kritikken som nå hagler mot ham. Foto: Jason Brown/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Den tidligere Manchester United-spilleren Gary Neville var tilstede under London-derbyet mellom Chelsea og Arsenal på Stamford Bridge i helga.

Da han forlot stadion overhørte han noen Arsenal-fans som snakket med Arsenal fan TV. De var mildt sagt lite fornøyd med at Arsenal hadde tapt to kamper på mindre enn en uke, og tok ut frustrasjonen på manager Arsène Wenger.

- Det var pinlig å se og høre på for å være ærlig, sier Neville om det som ble sagt.

- Jeg så at Chelsea-fans lot dem få høre det, noe som var morsomt, og jeg så Arsenal-fans slakte ham (Wenger) og jeg tenkte for meg selv: «Han fortjener ikke det, det fortjener han ikke i det hele tatt - han har gjort en fantastisk jobb!»

Neville slaktet også en Arsenal-supporter som hadde med seg en plakat med tittelen: «Nok er nok. På tide å gå», med henvisning til Wenger. Neville kalte blant annet supporteren for «en idiot».

Den samme supporteren, som heter Kane Hopps, skal ha sendt et åpent brev til The Sun, hvor han forteller at han er sjokkert over at Neville kalte ham idiot på tv foran millioner av mennesker.

Vil diskutere

Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2003/04, og stadig flere supportere mener at det er på tide å få inn friskt blod på trenersiden. The Gunners ligger i skrivende stund 12 poeng bak sine blå rivaler etter 24 spilte kamper.

Franske Arsène Wenger har styrt klubben helt siden 1996, og er den Premier League-manageren som har sittet klart lengst i sjefsstolen av dagens managere.

Neville mener blant annet at Wenger har overprestert med tanke på Arsenals budsjett de siste 12 sesongene. Som ikke har vært i nærheten av klubber som Chelsea, Manchester United og Manchester City.

Neville ble seinere invitert til å ta diskusjonen på Arsenal Fan TV for å få fram sine synspunkter om Wenger, og Sky Sports-eksperten skrev seinere på Twitter at han «med glede» ville vært gjest i programmet.

Det er mange som nå håper at det vil skje. Hovedpersonen sier iallfall at han vil holde ord dersom han blir invitert til å være med på programmet.

Kritikk

Denne saken har skapt overskrifter i England. Den anerkjente journalisten Henry Winter har blant annet skrevet en negativ kommentar i The Times, med tittelen «Arrogant Neville hadde ikke rett til å kalle misfornøyd supporter for idiot fordi han protesterte».

Den tittelen reagerer Neville på, for han mener at han har rett til en mening på samme måte som denne supporteren hadde det. Han sa aldri at supporteren ikke hadde rett til dette.

«Så jeg har ikke rett til å ha en mening? Dersom jeg har det, bør du forandre tittelen og artikkelen og skrive at du er uenig med min mening», skriver Neville på Twitter.

Siste ord er neppe sagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling