SUKSESSRIK: Nora Holstad Berge er fersk Bundesliga-mester med Bayern München. Nå gleder hun seg til VM. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
SUKSESSRIK: Nora Holstad Berge er fersk Bundesliga-mester med Bayern München. Nå gleder hun seg til VM. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Da Nora og co sikret Bundesliga-gull, kom Rummenigge i garderoben

Norges eneste Bayern München-proff.

LILLESTRØM (Dagbladet): I hele vår lå Bayern München og Wolfsburg og kriget om seriegullet i Bundesliga. Da Caroline Graham Hansen og Wolfsburg feilet i siste match, slo Bayern til - og snappet tittelen.

- Veldig moro, dødskult, sier Nora Holstad Berge, lagets visekaptein.

Riktignok måtte hun se serieinnspurten fra benken på grunn av en smertefull - og langvarig - betent sene i foten. Det la ikke så voldsom demper på gleden.

Den ble feiret på et vis som er Bayern München verdig. For jentene til storlaget blir satset på, og klubbtilhørigheten er merkbar.

- Absolutt. Vi spiller med logoen på brystet og representerer Bayern München hver eneste dag. Da gullet var klart, kom Karl-Heinz Rummenigge (tidligere toppscorer, nå styreformann) inn i garderoben og gratulerte oss, sier Holstad Berge til Dagbladet.

- Og det er jo slik at alle skal slå oss. Vi er jo «sossene fra München», hehe.

I går trente Nora Holstad Berge for fullt igjen med landslaget som reiser til Canada og VM-spille om et par ukers tid. Det er godt nytt for landslagstrener Even Pellerud, som måtte se sin andre Tysklands-proff - Caroline Graham Hansen - kaste inn håndkleet for to dager siden.

Og ikke minst er det godt nytt for Nora selv.

- Ja, endelig er jeg restituert igjen. Det har tatt tid, og har vært ganske så smertefullt. Men klubben har gjort en veldig god medisinsk jobb, og vi har vært tålmodige. Nå har jeg fått trent godt i fire-fem uker og er veldig klar for VM.

- Jeg gleder meg. Formen er god, det eneste jeg mangler er litt kamptrening. Men det håper jeg å få i treningskampene mot Belgia og Finland før vi reiser til Canada, sier Nora Holstad Berge, som har to år igjen av kontrakten med Bayern München.

- Det blir gøy. Nå blir det Champions League og full pakke.

Men først er det altså et VM der Holstad Berge har fryktelig lyst til å fortsette på det vinnersporet hun er inne på. Norge møter Thailand til første VM-kamp 7. juni.

MEKTIG: Karl-Heinz Rummenigge feiret Bundesliga-tittelen med Nora og co. Foto: Sven Hoppe / DPA / NTB Scanpix
MEKTIG: Karl-Heinz Rummenigge feiret Bundesliga-tittelen med Nora og co. Foto: Sven Hoppe / DPA / NTB Scanpix Vis mer