Island - Norge klokka 22.00

Da Norge mot Island endte i Riise-rabalder

Kampen mot Island i kveld er en ny, ørkesløs forestilling før alvoret starter med Nations League i september. Litt mer temperatur var det forrige gang Norge spilte i Reykjavík.

I STORMEN: John Arne Riise fikk mange spørsmål om Twitter-meldingene sine etter kampen mot Island i september 2012. Her med mediene rundt seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I STORMEN: John Arne Riise fikk mange spørsmål om Twitter-meldingene sine etter kampen mot Island i september 2012. Her med mediene rundt seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Island – Norge, kl. 22.00 på TV 2

REYKJAVÍK (Dagbladet): For 34. gang i historien spiller Norge mot Island lørdag kveld. Interessen for kampen i Norge kan knapt sies å være på kokepunktet.

Det var en gang da Norge pleide å feie over lilleputten fra Sagaøya. De siste åra er maktbalansen endret: Island forbereder fotball-VM og er klare favoritter i kveld. For Norge er det en ny treningskamp, i det som har vært en ørkesløs periode med kamper uten betydning for andre enn trener Lars Lagerbäck og spillerne.

Større temperatur var det forrige gang Norge spilte i Reykjavík. Datoen var 7. september 2012. Det var starten på VM-kvalifiseringen, og norsk fotball sto overfor en begivenhet: For første gang i historien skulle en spiller få sin 105. landskamp. Det var én mer enn den daværende rekorden til Thorbjørn Svenssen.

Spillerens navn: John Arne Riise.

Men begivenheten munnet ut i et spetakkel uten like.

Ville ikke dra

Vi skrur tida seks år tilbake:

I dagene før kampen teller Riise ned til det som skal bli hans store kamp. Han ønsker at mamma Berit og pappa Tormod skal være til stede på Laugardalsvöllur i Reykjavík. Riise henvender seg til fotballforbundet og lurer på om de to kan være med lagets charterfly og bo på lagets hotell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer