Da Norges største idrettsstjerne ble drapsmann

Alt raknet for Pistorius' navnebror. Her er flere idrettsstjerner som har vært involvert i drapssaker.

LEGENDE: Oscar Mathisen satte 14 verdensrekorder, han har statue av seg selv ved Frogner stadion, og han var en av våre første skikkelige sportsstjerner. Men livet hans endte i tragedie. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Oscar Mathisen satte 14 verdensrekorder, han har statue av seg selv ved Frogner stadion, og han var en av våre første skikkelige sportsstjerner. Men livet hans endte i tragedie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) «I de siste dager har skøytekongen Oscar Mathisen ikke vært å se i byen, og hans nærmeste fryktet derfor at det var tilstøtt ham noe. Kriminalpolitiet ble derfor i går varslet. Ved 17-tiden i går brøt politiet seg inn i hans leilighet i Bogstadveien i Oslo. Der fant de Oscar Mathisen, og hans kone. Han hadde først skutt henne, og deretter tatt livet av seg selv med samme våpen.

Dagbladet har fått meldingen bekreftet av kriminalpolitiet, som ikke vil gi ytterligere opplysninger i saken.»

Artikkelen ble publisert i Dagbladet. Den er vrien å lenke til, siden den sto på trykk tirsdag 15. april - for 59 år siden.

«Vår største idrettsmann» Nyheten slo ned som en bombe her til lands i 1954. Den 65 år gamle skøytelegenden Oscar Mathisen var en gigantisk skikkelse i Idretts-Norge. Da han herjet på isen i tida rundt første verdenskrig, vant han fem VM- og tre EM-gull, og han satte totalt 14 verdensrekorder.

Ikke mange andre skrev om tragedien da hans liv tok slutt i 1954, men i Dagbladet kunne man videre lese - under overskriften «n' Oscar, vår største idrettsmann»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer