Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Ødegaard ble konfrontert med stempelet, bare lo han: - Det er opp til andre

Ekspertene har stor tro på Martin Ødegaard i Heerenveen. Hovedpersonen selv gleder seg.

- JEG ER VELDIG GLAD: Det er ingen tvil om at Martin Ødegaard var populær under pressekonferansen. 18-åringen er klar for utlån fra Real Madrid til Heerenveen, og ble nettopp presentert i den nederlandske klubben. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Ødegaard (18) er klar for utlån fra Real Madrid til Heerenveen, og ble nettopp presentert i den nederlandske klubben.

18-åringen fra Drammen satte seg rolig på podiet iført en rutete,blå skjorte foran blitzregnet.

Foran lå klubbdrakta med de blå og hvite stripene. Ødegaard får trøye nummer 17 og skal være i den nederlandske klubben fram til sommeren 2018.


- En normal gutt

- Velkommen til Martin, faren og hele familien. Et av de største talentene i Europa skal spille her de neste 18 månedene. Det er en stor sjanse for oss, og en stor sjanse for deg, sa Garry Hamstra, før Ødegaard tok over showet.

NY DRAKT: For Martin Ødegaard.  Foto: NTB Scanpix
NY DRAKT: For Martin Ødegaard.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig glad. En god mulighet for meg til å vise meg fram. Vi hadde gode samtaler før jeg kom. Jeg gleder meg.

- De kaller deg wonderboy - hva tenker du om det?

- Jeg ser på meg som en normal gutt, sa Ødegaard og lo brydd før det ble stille i noen sekunder.

- Men de sier det?

- Det er opp til andre. Jeg er bare en normal gutt. Jeg tenker ikke så mye på hva andre kaller meg.

TV 2 tok opp igjen stempelet etter pressekonferansen. Igjen svarte Ødegaard rolig og reflektert:

- Jeg er ikke opptatt av de store ordene. Jeg er opptatt av å være meg selv.

- ViIle ha noe nytt

På pressekonferansen kom det tydelig fram at Ødegaard gledet seg til å få spilletid. Han hyllet Real Madrid for muligheten de har gitt ham, men nå var han klar for noe nytt:

- Jeg har hørt gode ting om klubben. De ville utvikle meg som spiller. Det er det viktigste for meg nå. Det er derfor jeg er her. Jeg har hatt en god tid i Madrid og har trent med de beste i verden. Det er vanskelig å få spilletid der fordi det er så mange gode spillere der. Jeg vil spille mer førstelagsfotball.

Overfor TV 2 utdypet han:

- Det har vært i tankene at det skulle skje noe snart. Det har ikke vært optimalt med 2.lagsfotball. Dette er et fint steg.

- Riktig steg

Så hva tenker ekspertene om framtida til Ødegaard? Er en tur til Nederland et langt skritt tilbake på karrierestigen – eller kommer det til å gi ham en boost for framtida?

- Det er et riktig steg. Det han trenger nå er en kamparena der han får spille fast eller i alle fall regelmessig på høyest mulig nivå. Da handler det om å treffe riktig trinn på stigen på alle måter. Det tror jeg de har gjort her. Jeg antar de har gjort et godt forarbeid på alle faktorer, treners filosofi, muligheter i hans posisjoner og liknende. Da blir dette bra, sier Aftenpostens Lars Tjærnås.

Han får støtte av TV2s Øyvind Alsaker:

- Det er et viktig steg i karrieren, fordi Ødegaard nå trenger å spille fast på et «ok nivå» og i tillegg være toneangivende i et lag. Jeg synes noe av det vi har sett siden Ødegaard dro til Real er at han spiller for safe, noe som er naturlig hvis treningshverdagen er sammen med spillere av ypperste verdensklasse. Men Ødegaard må dyrke sitt offensive repertoar for å ta nye steg, bli matchvinner med sin teknikk og fotballforståelse. Det får han muligheten til nå.

Alsaker sier følgende om den nederlandske klubben:

- Heerenveen har lang tradisjon for å gi unge spillere et springbrett til større klubber og ligaer, men er ikke en toppklubb i Nederland. Ligaen der er heller ikke like god som tidligere fordi klubber som Ajax må selge sine beste tidligere enn før. De forsvinner når de er 19–20 i stedet for 24-25, og det svekker kvaliteten på lokomotivene i Æresdivisjonen. Sånn sett er jo dette selvfølgelig et steg ned for Ødegaard, men det viktigste er at han får teste seg i en ny rolle i et nytt lag.

TV 2-eksperten legger til:

- Det er de færreste som lykkes i Real Madrid, og selv om Ødegaard ikke blir en ny Messi eller Cristiano Ronaldo, kan han bli en knallgod spiller. Christian Eriksen gikk via Ajax og er i dag en av de fem beste playmakerne i Premier League.

Lars Tjærnås tror også Heerenveen er et klokt steg:

- Der vi ofte stoler på det kollektive tenker nederlenderne veldig mye én mot én både defensivt og offensivt, noe som er med på å utvikle spillere. Det er ikke tilfeldig at de i lang tid har fått fram en haug spillere med svært gode ferdigheter. Jeg tror denne ligaen vil gi han det han behøver akkurat nå.

Første kamp er allerede på lørdag. Ødegaard har meldt seg klar. Så gjenstår det å se om han får spilletid.

KLAR: Martin Ødegaard ble tirsdag presentert som Heerenveen-spiller. 18-åringen hentes på lån fra Real Madrid.
Foto: Michael Kooren / NTB Scanpix
KLAR: Martin Ødegaard ble tirsdag presentert som Heerenveen-spiller. 18-åringen hentes på lån fra Real Madrid. Foto: Michael Kooren / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling